ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:30
 

Απέρριψαν την κατ' αρχήν συμφωνία οι εργαζόμενοι της ΕΜΕΛ

Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν ικανοποιεί πλήρως το αίτημα για επαναφορά όλων των παραχωρήσεων που έγιναν το 2014

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μαύρα σύννεφα και πάλι στην εργασιακή ειρήνη στις δημόσιες συγκοινωνίες της Λεμεσού, καθώς οι εργαζόμενοι της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ) απέρριψαν απόψε την κατ` αρχήν συμφωνία που κατέθεσαν ενώπιον τους οι συντεχνίες ΠΕΟ και ΣΕΚ και η οποία ήταν αποτέλεσμα διαβουλεύσεων της περασμένης εβδομάδας με την εργοδοτική πλευρά και το Υπουργείο Μεταφορών.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από τις συντεχνίες τους, σε Γενική Συνέλευση στο οίκημα της ΠΕΟ και σε ψηφοφορία που ακολούθησε, 46 ψήφισαν θετικά και 51 αρνητικά στην αποδοχή της κατ` αρχήν συμφωνίας.

Όπως ανέφεραν στο ΚΥΠΕ συντεχνιακές πηγές, η πλειοψηφία των εργαζομένων θεωρεί ότι η κατ` αρχήν συμφωνία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν ικανοποιεί πλήρως το αίτημα για επαναφορά όλων των παραχωρήσεων που έγιναν το 2014, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, η κατ αρχήν συμφωνία δεν περιλάμβανε τη διευθέτηση των υπερωριών του Σαββατοκύριακου και την καταβολή των αναδρομικών του περασμένου χρόνου ( η επαναφορά των ωφελημάτων έπρεπε να γίνει από την 1η Ιανουαρίου 2018).

Η ΕΜΕΛ θα ενημερωθεί επίσημα την Τετάρτη για την απόφαση των εργαζομένων, οι οποίοι ζητούν πλήρη επαναφορά των ωφελημάτων τους.

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν στην επ` αόριστον απεργία που είχαν εξαγγείλει για σήμερα και η οποία αναστάληκε την Παρασκευή, εν αναμονή της ενημέρωσης για την καταρχήν συμφωνία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ανοικτή παραμένει η υπόθεση θανάτου του 16χρονου Παναγιώτη

«Ουτε το μυνημα δεν μπορω να γραψω αφου συνεχεια εξαφανιζεται η σελιδα..!»
Μαριος  |  10:22

Περδίος: Προοπτική για συνεισφορά τουρισμού στην οικονομία κατά 25%

«Γιατί να μειωθούν οι τιμές? Αφού οι εναπομείνασες εταιρείες έχουν προσυμφωνήσει τις τιμές για να μην ...»
Πνεύμα Αντιλογίας  |  09:58

Καζάνι που βράζει η Παιδεία ενόψει της στελέχωσης των εκπαιδευτικών

«Απεργήστε! Εύχομαι ο Υπουργός να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να μάθετε στην πράξη ότι δεν είστε ...»
Ελένη Νεοκλέους  |  09:46

Καζάνι που βράζει η Παιδεία ενόψει της στελέχωσης των εκπαιδευτικών

«Τα ΠΕΟνούθκια βγήκαν για τσάρκα!!! »
ΑΚΑ  |  09:12

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X