ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Από την Λατινική Αμερική έρχονται δύο αεροπλάνα πυρόσβεσης «air tractor»

Ενισχυμένος θα είναι ο στόλος του Τμήματος Δασών στα τέλη Ιουνίου

Της Ιωάννας Κυριάκου

Με δύο επιπλέον μέσα πυρόσβεσης θα ενισχυθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου το Τμήμα Δασών προκειμένου να ριχθεί δυναμικά στη μάχη κατά των πυρκαγιών που μαστίζουν την Κύπρο κάθε καλοκαίρι.Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο Προσφορών άναψε το «πράσινο» φως για ενοικίαση δύο πυροσβεστικών αεροπλάνων τύπου «air tractor» από ισπανική εταιρεία, τα οποία ωστόσο αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε χώρα της Λατινικής Αμερικής. Πρόκειται για την ισπανική εταιρεία που διαχειρίζεται και τα άλλα δύο που έχουν φτάσει στην Κύπρο στις στις 18 Μαΐου. 

Μιλώντας στην «Κ», ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών δήλωσε ότι τα αεροπλάνα θα έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς τριών τόνων νερού και αφρού πυρόσβεσης και θα εδρεύουν στην Πάφο.Την ίδια ώρα μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για ενοικίαση δύο ελικοπτέρων και να γίνει η διαδικασία διαπραγμάτευσης των προσφορών, με τις αποφάσεις να αναμένονται τις αμέσως επόμενες μέρες.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή το Τμήμα Δασών έχει στον στόλο του δύο αεροπλάνα τα οποία εδρεύουν στη Λάρνακα, δύο ισπανικά αεροπλάνα τα οποία εδρεύουν στο Ακρωτήρι και ένα ελικόπτερο της Εθνικής φρουράς. Με την άφιξη των δύο νέων αεροπλάνων, το Τμήμα Δασών θα έχει στη διάθεσή του επτά μέσα πυρόσβεσης, αντί έξι που είχε πέρυσι. Σε περίπτωση που προκύψουν θετικές εξελίξεις από τον διαγωνισμό, η Κύπρος θα διαθέτει συνολικά εννέα μέσα πυρόσβεσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Ιωάννας Κυριάκου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση