ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αποκαλύψεις για το τουρκικό παρακράτος «αγγίζουν» τα κατεχόμενα

Πληροφορίες για «off-shore» τράπεζας στα κατεχόμενα για το «ξέπλυμα» του «μαύρου χρήματος» του Βατικανού

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η συζήτηση που ξεκίνησε στην Τουρκία για την διαιώνιση της δράσης του περιβόητου τουρκικού παρακράτους, υπό την σκιά των νέων αποκαλύψεων του γνωστού ανθρώπου του νύχτας, Σεντάτ Πεκέρ, συνεχίζεται και λαμβάνει νέες διαστάσεις με τις αποκαλύψεις να αγγίζουν και τα κατεχόμενα.

Ο κ. Πεκέρ, ο οποίος σήμερα βρίσκεται αυτοεξόριστος στο Ντουμπάϊ, το τελευταίο διάστημα δημοσίευσε στο «YouTube» βίντεο με τα οποία βάλλει κατά του Υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας και των εθνικιστών υποστηρικτών της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν.
Χτεσινή ανάρτηση (16/05) του κ. Πεκέρ αμέσως προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον της τουρκικής κοινής γνώμης και των τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Ο κ. Πέκερ είναι αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης σύμφωνα με τις τουρκικές διωκτικές αρχές. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, πριν από λίγες δεκαετίες, συνεργάστηκε με το τουρκικό παρακράτος για την αντιμετώπιση διάφορων ομάδων που βρισκόντουσαν στο στόχαστρο της Τουρκίας.

Ο κ. Πέκερ, πριν από λίγες εβδομάδες, ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει σε αποκαλύψεις για την δολοφονία του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Κουντλού Ανταλί, στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Ο κ. Ανταλί είχε φέρει στο προσκήνιο την μεγάλη ληστεία στο κατεχόμενο Μοναστήρι του Απόστολου Βαρνάβα.

Η κυπριακή διάσταση

Για τις αποκαλύψεις του κ. Πεκέρ, τοποθετείται σήμερα στην αντιπολιτευόμενη εφημερίδα, «Τζουμχουριγιέτ», το πρώην μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκίας, η οποία μελέτησε την δράση του τουρκικού παρακράτους την δεκαετία του 1990, Φικρί Σαγλάρ. Στα πλαίσια των δηλώσεων του, ο κ. Σαγλάρ έφερε στο φως της δημοσιότητας νέες πληροφορίες σχετικά με την δράση του τουρκικού παρακράτους στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον κ. Σαγλάρ, η γνωστή τουρκική παρακρατική ομάδα «η Συμμορία του Σουσούρλουκ» λειτούργησε στα κατεχόμενα μια «off-shore» τράπεζα. Ένας από τους συνέταιρους της τράπεζας ήταν ο οδηγός του πρώην Υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Αγάρ. Ένας άλλος συνέταιρος υπήρξε ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος διηύθυνε τις μυστικές υπηρεσίες του αραβικού βασιλείου.
Η συγκεκριμένη «τράπεζα» «ξέπλενε» το «μαύρο χρήμα» του Βατικανού. Και αυτή η πραγματικότητα αποτυπώθηκε και σε έγγραφο των τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών (ΜΙΤ), σύμφωνα με τον κ. Σαγλάρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση