ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση μετά τη βλάβη σε μονάδα του Βασιλικού

Οι περιοχές που επηρεάστηκαν είναι σε παγκύπρια βάση

ΚΥΠΕ

Αποκαθίσταται η παροχή της ηλεκτροδότησης μετά τη βλάβη, που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε μονάδα του Βασιλικού.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπουλου, η βλάβη σημειώθηκε στις 9.43πμ στη μονάδα αριθμός 3 του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού Βασιλικού, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε διάφορες περιοχές παγκύπρια.

Αμέσως, πρόσθεσε, τέθηκαν σε λειτουργία οι μονάδες ταχείας εκκίνησης και εντός 20 λεπτών ξεκίνησε η σταδιακή ηλεκτροδότηση. Η ηλεκτροδότηση αποκαθίσταται, είπε η κ. Παπαδοπούλου. Ανέφερε επίσης ότι θα διερευνηθεί το πρόβλημα που προέκυψε στη μονάδα, ενώ τα αίτια δεν είναι ακόμη γνωστά.

Οι περιοχές που επηρεάστηκαν είναι σε παγκύπρια βάση, σύμφωνα με το σύστημα υποσυχνότητας του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου, σημείωσε.

Εξήγησε ότι όταν προκύπτει κάποιο πρόβλημα σε μια μονάδα, με αποτέλεσμα να μειωθεί η ικανότητα παραγωγής, δεν μπορεί να ικανοποιηθεί η ζήτηση και αφαιρείται φορτίο, όπως θερμοσυσσωρευτές, τα κλιματιστικά, κάποια ελεγχόμενα κεντρικά συστήματα και υδραντλίες.

Από τη στιγμή που τίθενται σε λειτουργία οι μονάδες ταχείας εκκίνησης η ηλεκτροδότηση επανέρχεται, κατέληξε η κ. Παπαδοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση