ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Aπόπειρα φόνου Ν. Ροδοθέου: 12 χρόνια φυλάκιση σε 27χρονο

Ο κατηγορούμενος αποφάσισε να συνεργαστεί με την Αστυνομία, τόσο για την παρούσα υπόθεση όσο και σε άλλη σοβαρή υπόθεση

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συντρέχουσες ποινές φυλάκισης, με μέγιστη αυτής της φυλάκισης των 12 χρόνων, επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε 27χρονο (ΧΧΧ Χατζηαναστασίου) ο οποίος κρίθηκε ένοχος, μετά από δική του παραδοχή, σε αριθμό κατηγοριών που αφορούν τα αδικήματα κατοχής και προμήθειας 14 κιλών κάνναβης και 3 κιλών κοκαΐνης.

Ειδικότερα, ο 27χρονος παραδέχθηκε ότι:

-Στις 27/11/2018 είχε στην κατοχή του, μαζί με άλλο πρόσωπο, 1 κιλό και 995,4 γρ. κάνναβης καθώς και 655,92 γρ. κοκαΐνης (κατηγορίες 2 και 4, αντίστοιχα).
-Κατείχε τις πιο πάνω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών Τάξεως Α και Β, με σκοπό να τις προμηθεύσει σε τρίτα πρόσωπα (κατηγορίες 6 και 8).
-Κατά ή περί το Νοέμβριο 2018, είχε στην κατοχή του 11 περίπου κιλά κάνναβης καθώς και 2 κιλά και 344 γρ. κοκαΐνης (κατηγορίες 3 και 5, αντίστοιχα).
-Τις πιο πάνω ναρκωτικές ουσίες τις κατείχε με σκοπό να τις προμηθεύσει σε τρίτα πρόσωπα (κατηγορίες 7 και 9, αντίστοιχα).
-Τέλος, ότι προμήθευσε σε άγνωστα πρόσωπα τις υπό αναφορά ναρκωτικές ουσίες, αντικείμενο των κατηγοριών 3 και 5 (κατηγορίες 10 και 11,αντίστοιχα).

Αγορεύοντας για μετριασμό της ποινής ο συνήγορος του Κατηγορούμενου είπε ότι τον ενέπλεξαν στα αδικήματα που αντιμετωπίζει οι άνθρωποι που τον εργοδοτούσαν στα κέντρα τους ως φρουρό ασφαλείας.

Ο δικηγόρος του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην παραδοχή και τη συνεργασία του κατηγορούμενου με τις αστυνομικές αρχές για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Επεσήμανε πως ο κατηγορούμενος αποφάσισε να συνεργαστεί με την Αστυνομία, τόσο για την παρούσα υπόθεση όσο και σε άλλη σοβαρή υπόθεση, αποκαλύπτοντας όλα τα άτομα που ενέχονται στις δύο υποθέσεις και για το λόγο αυτό η Αστυνομία τον ενέταξε υπό καθεστώς προστασίας, στα πλαίσια του περί Προστασίας Μαρτύρων Νόμου του 2001 (Ν. 95(Ι)/2001).

Ο κατηγορούμενος, υποστήριξε ο συνήγορος, διέπραξε τα αδικήματα εκτελώντας οδηγίες τρίτων οι οποίοι ασκούσαν επιρροή σε αυτόν, εμπλέκοντάς τον και στην άλλη υπόθεση που αφορά απόπειρα φόνου και στην οποία είναι ουσιώδης μάρτυρας.

Η άλλη υπόθεση αφορά στην απόπειρα φόνου εναντίον του Νίκου Ροδοθέου που διαπράχθηκε στις 26/11/18 στη Λευκωσία. Για αυτή την υπόθεση, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε στις 16/3/19 στον 27χρονο ποινή άμεσης φυλάκισης δέκα μηνών, χωρίς αναστολή στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε, δηλαδή της συνέργειας μετά τη διάπραξη της απόπειρας φόνου εναντίον του Νίκου Ροδοθέου.

Ο δικηγόρος του ανέφερε, περαιτέρω, πως παρά το γεγονός ότι τέθηκαν υπό προστασία τόσο ο Κατηγορούμενος όσο και η οικογένειά του, εντούτοις η σύζυγός του υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την Κύπρο με το παιδί τους, λόγω των απειλών που δέχθηκε από τα πρόσωπα που ενέχονται στην παρούσα και στην αναφερθείσα υπόθεση της απόπειρας φόνου.

Το τριμελές Κακουργιοδικείο έλαβε, μεταξύ άλλων, υπόψη του στην επιβολή της ποινής την παραδοχή και συνεργασία του κατηγορούμενου με την Αστυνομία στα πλαίσια διερεύνησης τόσο της παρούσας όσο και άλλης σοβαρής υπόθεσης. «Η παραδοχή και η βοήθεια που έχει παράσχει ο Κατηγορούμενος συνέδραμαν στην εξιχνίαση των υποθέσεων. Η δε πρόθεσή του να μαρτυρήσει εναντίον των πρωτεργατών, θα ανταμειφθεί δεόντως αφού με βάση τη νομολογία συνιστά σημαντικό μετριαστικό παράγοντα», όπως αναφέρεται στην απόφαση.

Συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα, το Κακουργιοδικείο επέβαλε στον στον Κατηγορούμενο τις ακόλουθες ποινές:

-Στην 6η κατηγορία ποινή φυλάκισης 5χρόνων.
-Στην 7η κατηγορία ποινή φυλάκισης 12χρόνων.
-Στην 8η κατηγορία ποινή φυλάκισης 6χρόνων.
-Στην 9η κατηγορία ποινή φυλάκισης 11χρόνων.
-Στην 10η κατηγορία ποινή φυλάκισης 12χρόνων.
-Στην 11η κατηγορία ποινή φυλάκισης 11χρόνων.

Στις κατηγορίες της απλής κατοχής, ήτοι στις κατηγορίες 2, 3, 4 και 5 δεν επιβλήθηκε οποιαδήποτε ποινή αφού τα γεγονότα που τις συνθέτουν εμπεριέχονται στις κατηγορίες 6, 7, 8 και 9.

Οι ποινές να συντρέχουν και αρχίζουν από σήμερα αλλά θα μειωθούν κατά το διάστημα που ο κατηγορούμενος τελεί υπό κράτηση, δηλαδή από τις 27/11/2018.

Κατηγορούμενος στην υπόθεση ήταν και ο αδελφός του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση