ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απουσιάζουν έγγραφα από το φάκελο προσφορών για τις πινακίδες στην Πάφο

Συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης αναφορικά με τις ατασθαλίες ως προς τη διαδικασία εξασφάλισης πινακίδων από τον Δήμο Πάφου.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

H Χαρούλα Πιστέντη, υπάλληλος του Δήμου Πάφου και οι Χαράλαμπος Ιωάννου και Μιχαλάκης Διονυσίου, Επιστάτες του Τμήματος Δημοσίων Έργων, κλήθηκαν ως επιπρόσθετοι μάρτυρες κατηγορίας και κατέθεσαν την Πέμπτη 9 Μαΐου ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου όπου συνεχίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης αναφορικά με τις ατασθαλίες ως προς τη διαδικασία εξασφάλισης πινακίδων από τον Δήμο Πάφου.

Στην κυρίως εξέταση του από εκπρόσωπο της κατηγορούσας αρχής Δικηγόρο της Δημοκρατίας, Ανδρέα Χατζηκύρου, η κ. Πιστέντη αναφέρθηκε στα καθήκοντα με τα οποία ήταν επιφορτισμένη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης της εταιρείας κατασκευής πινακίδων ΕΤΝΑ και του Διευθυντή της, Δικηγόρου, Σάββα Μάτσα, η μάρτυρας απάντησε ότι δεν συμμετείχε υπό την ιδιότητα της στην Επιτροπή Προσφορών του Δήμου Πάφου. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι σε κάποιες περιπτώσεις συμμετείχε καταγράφοντας πρακτικά όχι όμως στην διατύπωση των όρων των προσφορών.

Εξάλλου, στην αντεξέτασή του, ο Δικηγόρος, Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, συνήγορος υπεράσπισης της άλλης εταιρείας πινακίδων ΑΛΜΑ και του Διευθυντή της , υπέβαλε την θέση ότι το πρώτο έγγραφο που πρέπει να περιέχει ένας φάκελος προσφοράς είναι η συμφωνία.

Η μάρτυρας απάντησε ότι για κάποιες μικρές προσφορές αποφασίζεται επίσπευση της διαδικασίας με ανάθεση ή ίσως να υπογράφηκε συμβόλαιο και να βρίσκεται στο αρχείο. Η υπάλληλος του Δήμου Πάφου σημείωσε ότι επί τούτου πρέπει να γίνει σχετική έρευνα.

Σε σχέση με ερώτημα που υπέβαλε ο κ. Αλεξάνδρου ότι κάποια πρωτότυπα έγγραφα δεν βρίσκονται εντός του φακέλου προσφοράς η κ. Πιστέντη είπε πως δεν αποτελεί υποχρέωση τους κάποια έγγραφα πρωτότυπα να βρίσκονται εντός του φακέλου.

Ο κ. Αλεξάνδρου ανταπάντησε ότι από το φάκελο προσφορών απουσίαζαν έγγραφα τα οποία χαρακτηρίζονται σημαντικά και δεν έπρεπε να ήταν εντός του φακέλου.

Ακολούθησε η κατάθεση του μάρτυρα κατηγορίας Χαράλαμπου Ιωάννου επιστάτη του Τμήματος Δημοσίων Έργων ο οποίος ασχολείται με την τοποθέτηση πινακίδων.

Ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε στην διαδικασία που ακολουθείτο σημειώνοντας ότι του συνεργείου του Δήμου Πάφου προπορεύονταν περιπολικό της Αστυνομίας αλλά και συνεργείο του Τμήματος Οδικών Μεταφορών και μετά από υπόδειξη τους τοποθετούνταν οι σχετικές πινακίδες.

Στο πλαίσιο αντεξέτασής του από τον Δικηγόρο, Αλέξανδρο Αλεξάνδρου, ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως δεν γνωρίζει ποιος ήταν επιφορτισμένος με την αφαίρεση πινακίδων προσθέτοντας πως αυτός ασχολείτο με την εργασία της τοποθέτησης τους.

Ο συνάδελφός του, Μιχαλάκης Διονυσίου, όταν κατατέθηκε ως τεκμήριο χάρτης περιοχής σχετικός με την επίδικη υπόθεση, υπέδειξε τις οδούς και τις θέσεις των στάσεων λεωφορείων όπου τοποθετείτο η κάθε πινακίδα.

Επίσης, παρουσίασε ημερολόγιο δραστηριοτήτων με τα στοιχεία των υπαλλήλων αναφέροντας πως δύο συνεργεία στο τμήμα του ασχολούνται με την τοποθέτηση πινακίδων.

Υπενθυμίζεται ότι «κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι διευθυντές των εταιρειών πινακίδων ΕΤΝΑ και ΑΛΜΑ, Χρίστος Ιωάννου και Σωτήρης Αντωνιάδης και ο δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Πάφου Ανδρέας Νικολάου».

Όλοι οι κατηγορούμενοι απάντησαν μη παραδοχή στα αδικήματα που αντιμετωπίζουν αυτά της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς καταδολίευση, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, πλαστογραφία, απόσπαση χρημάτων με ψευδής παραστάσεις, κλοπή από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας και συγκάλυψης.

Η διαδικασία στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου για τη συγκεκριμένη απόφαση συνεχίζεται στις 15 τρέχοντος μηνός στις 9 το πρωί με την αντεξέταση του μάρτυρος κατηγορίας Μιχάλη Διονυσίου από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X