ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αργεντούλα Ιωάννου: «Φωτεινή εξαίρεση» η δικαστής που καταδίκασε τον τέως Κιτίου

Μιλώντας στην εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, η νομικός εξήγησε γιατί πρόκεται για μία απόφαση - σταθμό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Απόφαση – σταθμό χαρακτήρισε την καταδικαστική απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για τον τέως Μητροπολίτη Κιτίου, για άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας, το μέλος του Δικτύου κατά της βίας των γυναικών και νομικός, Αργεντούλα Ιωάννου.

Σε δηλώσεις της στην εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ και την Οριάνα Παπαντωνίου, εξήγησε ότι το Δικαστήριο έχει δει τη μαρτυρία και τα γεγονότα μέσα από τον φακό του θύματος. Επίσης, τόνισε, ότι το Δικαστήριο έχει ξεπεράσει την ανάγκη ενίσχυσης της μαρτυρίας του θύματος, θεωρώντας πιστευτή τη μαρτυρία του.

Αναφερόμενη στη δικαστή Έφη Ευθυμίου, είπε ότι λειτούργησε ως «φωτεινή εξαίρεση», εξηγώντας ότι δεν είναι τέτοιοι όλοι οι δικαστές, βλέποντας τα γεγονότα μέσα από τον φακό του θύματος.

Ερωτηθείσα, εάν γνωρίζει για άλλες περιπτώσεις γυναικών που προέβησαν σε καταγγελίες κατά του τέως Κιτίου, η κα Ιωάννου είπε ότι γνωρίζει για άλλες κοπέλες που προχώρησαν σε καταγγελίες στην Αστυνομία για να στηρίξουν την υπόθεση της γυναίκας που δικαιώθηκε τη Δευτέρα (16 Μαΐου) στο Δικαστήριο και όχι για δική τους υπόθεση. Όπως τόνισε, χρειάζονται τεράστια ψυχικά αποθέματα για να καταγγείλει μία κοπέλα – θύμα ένα περιστατικό, όπως αυτό που οδηγήθηκε στο Δικαστήριο.

Η νομικός ανάφερε ακόμα ότι η συγκεκριμένη γυναίκα ήταν τυχερή, διότι υπήρχαν μάρτυρες που μπορούσαν να επιβεβαιώσουν την οδύνη που βίωσε μετά το περιστατικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση