ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:04
 

Αρνήθηκαν κατηγορίες για απόπειρα φόνου δύο ύποπτοι

Η απόπειρα φόνου έγινε στις 9 Νοεμβρίου 2017 στην Ορόκλινη, ο 46χρονος δέχθηκε σφαίρα από κυνηγετικό όπλο στην ωμοπλάτη

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι δύο ύποπτοι για την υπόθεση απόπειρας φόνου εναντίον 46χρονου από τη Λακατάμια, που έγινε στις 9 Νοεμβρίου 2017, στην περιοχή Ορόκλινης, αρνήθηκαν σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, τις επτά εναντίον τους κατηγορίες.

Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Θανάσης Παπανικολάου απήγγειλε στους δύο υπόπτους, ηλικίας 38 και 45 χρόνων, από τη Λάρνακα, τις κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απόπειρα φόνου, κατοχή εκρηκτικών υλών, χρήση εκρηκτικών υλών, χρήση πυροβόλου όπλου κατηγορίας Δ (ΔΟΚΟ), παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου κατηγορίας Δ και κατοχή πυροβόλων όπλων με σκοπό επαγωγής βλάβης.

Οι δύο απάντησαν μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες και ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε την 15η Μαρτίου 2018 ως ημερομηνία για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Στο πινάκιο της υπόθεσης υπάρχουν συνολικά 30 μάρτυρες κατηγορίας μεταξύ των οποίων από τα Νοσοκομεία Λεμεσού και Λευκωσίας, τα ΤΑΕ Λάρνακας, Λεμεσού και Λευκωσίας και τον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τα μεσάνυκτα της 9ης Νοεμβρίου 2017, άνδρας 46 ετών από τη Λακατάμια, επισκέφθηκε το ΤΑΕΠ του Γ. Ν. Λεμεσού τραυματισμένος από σφαιρίδια κυνηγετικού όπλου στην ωμοπλάτη.

Μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού επισκέφθηκαν τον τραυματία, ο οποίος ανέφερε πως λίγες ώρες πριν τον τραυματισμό του, μετά από συνεννόηση που είχε τηλεφωνικώς, αρχικά με τον 45χρονο και στη συνέχεια με τον 38χρονο, τους οποίους γνωρίζει προσωπικά, μετέβηκε στην περιοχή Ορόκλινης σε συγκεκριμένο σημείο που του είχε υποδείξει ο 38χρονος για να συναντηθεί μαζί του με σκοπό να αγοράσει μικρή ποσότητα ναρκωτικών.

Όταν ο 46χρονος έφτασε γύρω στις 10 το βράδυ, σύμφωνα με τα όσα είπε στους ανακριτές, στο σημείο συνάντησης με το αυτοκίνητο του, αντιλήφθηκε τον 38χρονο, που του υπόδειξε να προχωρήσει πιο κάτω ώσπου να κανονίσει κάτι άλλο, εννοώντας να του παραδώσει ναρκωτικά. Σύμφωνα με τον παραπονούμενο, πίσω από αυτόν βρισκόταν ακόμα ένα αυτοκίνητο και σ’ αυτό καθόταν ένα άτομο, το οποίο γνωρίζει εξ όψεως.

Ο 46χρονος, αφού προχώρησε λίγο πιο κάτω, έκανε επαναστροφή και πλησίασε το αυτοκίνητο του 38χρονου, ο οποίος στεκόταν έξω από το όχημα, ενώ εντός του αυτοκινήτου υπήρχαν ακόμα τρία πρόσωπα, ένας εκ των οποίων ήταν ο 45χρονος. Όταν ο 46χρονος πλησίασε σε κοντινή απόσταση αντιλήφθηκε τον 45χρονο να κατεβαίνει από το αυτοκίνητο και να κρατεί στα χέρια του αντικείμενο, ένα κοντόκαννο κυνηγετικό όπλο, το οποίο πρόταξε προς το μέρος του.

Ο 46χρονος επειδή φοβήθηκε, όπως κατέθεσε, ανέπτυξε ταχύτητα για να φύγει ωστόσο άκουσε πίσω του δύο πυροβολισμούς και αντιλήφθηκε ότι είχε τραυματιστεί στη πλάτη και στο κεφάλι. Στη συνέχεια το θύμα εγκατέλειψε τον χώρο της συνάντησης και μετέβηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για περίθαλψη, αφού έφερε πολλαπλά τραύματα στην αριστερή ωμοπλατιαία χώρα και ώμο μέχρι τη μεσότητα του βραχιονίου, τραύμα στη τραχηλική χώρα, τραύματα στο τριχωτό της κεφαλής και τραύματα στους δείκτες των δύο χεριών του.

Από εξετάσεις που έγιναν στο αυτοκίνητο του 46χρονου διαπιστώθηκε ότι αυτό φέρει μια τρύπα διαμέτρου περίπου 30 εκατοστών στο πισινό γυαλί και αριθμό ιχνών τα οποία φαίνεται να προκλήθηκαν από σφαιρίδια κυνηγετικού όπλου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Σιωπηλή διαμαρτυρία για τον θάνατο του 14χρονου Στυλιανού (φώτο, βίντεο)

«Aυτό που συμβαίνει για χρόνια στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας είναι μικρογραφία της σαθρής κατάστασης ...»
ΑΚΑ  |  10:00

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X