ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αρχιεπισκοπικές: Οι 7 που έγιναν 6 για την διεκδίκηση του Θρόνου

Εκτός Αρχιεπισκοπικής κούρσας ο Καρπασίας

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Ολοκληρώθηκε το πρωί της Τρίτης η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές. Η υποβολή υποψηφιότητας δεν απαιτούσε φυσική παρουσία του υποψηφίου και μπορούσε να γίνει με αποστολή ενυπόγραφης επιστολής. Η υποβολή υποψηφιοτήτων διαορφώνει και τυπικά το σκηνικό στην Εκκλησία προκειμένου στις 18 Δεκεμβρίου οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που έχουν δικαίωμα ψήφου να εκλέξουν το τριπρόσωπο από το οποίο η Ιερά Σύνοδος στη συνέχεια θα επιλέξει τον πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» το ενδιαφέρον τους εκδήλωσαν και επίσημα οι Μητροπολίτες Κυρηνείας Χρυσόστομος, Λεμεσού Αθανάσιος και ο Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος. Να αναφέρουμε πως η υποψηφιότητα του Μητροπολίτη Λεμεσού πραγματοποιήθηκε μέσω εκπροσώπου ο οποίος μετάφερε την ενυπόγραφή επιστολή του Ιεράρχη. Έχουν επίσης υποβάλει υποψηφιότητα ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, δια αντιπροσώπου του, Πρωτοσύγκελου, Αρχιμανδρίτη Φώτιου Ιωακείμ, ο Μητροπολίτης Πάφου και Τοποτηρητής του Θρόνου, Γεώργιος και ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, δια του αντιπροσώπου του, Πρωτοσύγκελου, Πρωτοπρεσβύτερου Θεόδωρου Στυλιανού. 

Στο μεταξύ ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος δεν θα συμμετέχει στην διαδικασία πλήρωσης του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του ιδίου. Όπως αναφέρεται, ο Καρπασίας Χριστοφόρος όταν ανακοίνωνε το ενδιαφέρον του, ως Αρχιερέας, για την ανάδειξη νέου Αρχιεπισκόπου, δήλωνε με σαφήνεια ότι, «η διαδοχή για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο πρωτίστως αποτελεί ένα καθαρά εκκλησιαστικό γεγονός, παρά μία εκλογική διαδικασία. Ένα γεγονός το οποίο έχει την αναφορά του στην ουσία της Εκκλησίας, η οποία είναι το Σώμα Χριστού. Συνεπώς, δεν μπορεί να αποτελεί μία συνήθη κοσμική διαδικασία, η οποία θα βγάζει προς τα έξω διεκδίκηση, αντιπαράθεση, συγκρούσεις και ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες». 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση