ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αρχιεπίσκοπος: Λένε ότι θα βάλουμε μέσα μας τον διάβολο αν εμβολιαστούμε. Μα πώς θα μπει;

Οι δηλώσεις του Αρχιεπίσκοπου

ΚΥΠΕ

Απάντηση σε όσους λένε ότι «θα βάλουμε μέσα μας τον διάβολο αν εμβολιαστούμε» έδωσε την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β', κυρήσσοντας τον θείο λόγο στην Ιερά Μονή του Αγίου Νεοφύτου, στην Τάλα της Πάφου.

«Ο άνθρωπος που έχει μέσα του τον Χριστό, δεν φοβάται από τίποτα, ούτε ακόμη και τον διάβολο, ο οποίος είναι αδύναμος μπροστά στην παντοδυναμία τού Θεού και τον οποίο κατανίκησε ο Χριστός με την Ανάστασή Του. Λένε διάφοροι ότι θα βάλουμε μέσα μας τον διάβολο αν εμβολιαστούμε. Μα πώς θα μπει μέσα μας ο διάβολος, όταν έχουμε τον Χριστό, όταν έχουμε την Όντως Αγάπη, τον Χριστό; Αυτό, δηλώνει ότι δεν έχουμε αληθινή πίστη στον Χριστό, δεν πιστεύουμε στην Ανάστασή Του, δεν πιστεύουμε ότι η Χάρις που μας προσφέρεται στα ιερά μυστήρια είναι υπεράνω όλων και εν τέλει αμφισβητούμε την παντοδυναμία τού ίδιου τού Θεού» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, ο Κύπρου Χρυσόστομος είπε επίσης πως ο άνθρωπος της πίστεως, επειδή πιστεύει πραγματικά στην Πρόνοια τού Θεού, δεν περιορίζεται ποτέ στον εαυτό του, αλλά προσφέρει τον εαυτό του για τους άλλους. «Η ανθρώπινη αδυναμία μας, όταν δεν μπορεί να υπερβεί ορισμένες δυσκολίες, με την πίστη στην παντοδυναμία του Θεού, καταφέρνει να τις υπερβεί», συμπλήρωσε.

Πριν την απόλυση, τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο τού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Μακαρίου Γ΄.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση