ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:14
 

Αρχηγός Αστυνομίας: Από παραλήψεις έχει πληγεί η αξιοπιστία της Αστυνομίας

Ο κ.Μιχαηλίδης ξεκίνησε σειρά επισκέψεων σε Υπηρεσίες, Τμήματα και Αστυνομικές Διευθύνσεις για τόνωση ηθικού των μελών της δύναμης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην κοινωνία και η αναστροφή του κλίματος που επικρατεί, αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα, δηλώνει ο νέος Αρχηγός Αστυνομίας, ο οποίος ξεκίνησε σειρά επισκέψεων σε διάφορες Υπηρεσίες και Τμήματα της Αστυνομίας, καθώς και τις Αστυνομικές Διευθύνσεις των επαρχιών, με στόχο την τόνωση του ηθικού των μελών της δύναμης.

Πρώτος σταθμός ήταν σήμερα η Λεμεσός, με σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μητρόπολης Λεμεσού, με την ηγεσία και τα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού.

Αρχικά, ο Κύπρος Μιχαηλίδης διαβεβαίωσε τους λειτουργούς των ΜΜΕ ότι, όπως και κατά τη θητεία του ως Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, θα υπάρχει στενή συνεργασία και πως κάθε κριτική είναι καλοδεχούμενη «για να γινόμαστε καλύτεροι».

Ανέφερε ως γεγονός το ότι «από πιθανούς λανθασμένους χειρισμούς, ελλείψεις ή και παραλήψεις, έχει πληγεί η αξιοπιστία της Αστυνομίας το τελευταίο διάστημα, λόγω των πρόσφατων τραγικών γεγονότων που όλοι γνωρίζουν».

«Αυτή η κατάσταση έχει δημιουργηθεί σε μια περίοδο που μπορώ να πω ότι, ως Αστυνομία, βρισκόμασταν σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, ιδιαίτερα στα μάτια και στην εκτίμηση του κόσμου», πρόσθεσε και σημείωσε ότι «λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και διαμορφωθεί, το ηθικό των αστυνομικών μας έχει πληγεί».

Είναι γι αυτό το λόγο, υπέδειξε, που η ηγεσία της Αστυνομίας ξεκινά αυτές τις συναντήσεις, «για να συζητήσουμε με τους αστυνομικούς μας, να ακούσουμε τις απόψεις και τα δικά τους προβλήματα, τις δικές τους εισηγήσεις, σε μια προσπάθεια, αυτό το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή, να αναστραφεί και όλοι μαζί να ξεκινήσουμε μια νέα πορεία με σκοπό, η κοινωνία να αισθάνεται ασφάλεια και σιγουριά και να εμπιστεύεται την Αστυνομία».

Σύμφωνα με τον κ.Μιχαηλίδη, τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν είναι «πώς μπορούμε να αναστρέψουμε το κλίμα αυτό, πως μπορούμε να δώσουμε στην κοινωνία το αίσθημα ασφάλειας που επικρατούσε πριν από λίγο καιρό και με ποιο τρόπο μπορεί να τονωθεί το ηθικό των αστυνομικών μας, που θα βοηθήσει στη συνέχεια να βοηθήσει ώστε, όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, όλα τα μέλη της Αστυνομίας, να φροντίσουμε να ανεβάσουμε το ηθικό και την εμπιστοσύνη που ο κόσμος πρέπει να τρέφει προς την Αστυνομία».

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι ένα δημοκρατικό και ευνομούμενο κράτος στηρίζεται στα σώματα ασφαλείας και η ευημερία των κρατών εξαρτάται σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό από το επίπεδο ασφάλειας και την αποτελεσματικότητα της Αστυνομίας, «γιατί η Αστυνομία είναι ένας φορέας παροχής αυτής της ασφάλειας και σίγουρα η Αστυνομία την παρέχει αυτήν την ασφάλεια και θα συνεχίσει να την παρέχει».

Υπέδειξε δε ότι «δεν είναι τυχαίο ότι χαρακτηριζόμαστε από πολλούς οργανισμούς και χώρες ως ένας ασφαλής προορισμός και ως ένας τόπος για επαγγελματική δραστηριότητα, για αναψυχή και ως ασφαλής χώρος διαμονής».

Σε ερώτηση για τις προτεραιότητες της Αστυνομίας σε σχέση με το έγκλημα, ο Αρχηγός Αστυνομίας είπε πως λεπτομέρειες θα δοθούν στις 11 Ιουνίου, κατά τη διάσκεψη Τύπου που έχει προγραμματιστεί για ανάλυση του οράματος της νέας ηγεσίας.

«Ως εκ τούτου δεν θα επεκταθώ, αλλά να πω ότι το πρώτιστο που πρέπει να κάνουμε είναι, όσο το δυνατόν, να είναι αισθητή η παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους», συμπλήρωσε.

Λέγοντας ότι «οι εκστρατείες θα είναι συνεχόμενες», υπενθύμισε ότι τις τελευταίες μέρες γίνονται εντατικές επιχειρήσεις σε Λευκωσία, Λεμεσό και ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, «σε μια προσπάθεια να τονωθεί αυτό το αίσθημα ασφάλειας, γιατί είναι το πρώτιστο για εμάς».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το Εδιμβούργο προειδοποιεί τον Τζόνσον με νέο δημοψήφισμα

«Η Πρωθυπουργός της Σκωτίας θα μπορούσε να το πει λακωνικά και Ελληνικότατα "Έσσεται Ήμαρ"»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:01

Επίσημη επίσκεψη Δ. Συλλούρη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Kλείει και εμπορικές συμφωνίες με γνωστό δικηγορικό γραφείο???»
ΑΚΑ  |  10:55

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X