ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αρχηγός Αστυνομίας: Φωτεινές επιγραφές και ταμπέλες στους δρόμους για τήρηση αποστάσεων

Έμφαση στα παραλιακά μέτωπα δίνει η Αστυνομία κυρίως της Λεμεσού και της Πάφου όπου παρατηρούνται συγκεντρώσεις μεγάλου αριθμού πολιτών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Αστυνομία εντείνει τις προσπάθειες της για έλεγχο της συμμόρφωσης των πολιτών με τα περιοριστικά μέτρα με τη χρήση πεζών περιπόλων, δίνοντας περισσότερη έμφαση στα παραλιακά μέτωπα, κυρίως της Λεμεσού και της Πάφου όπου παρατηρούνται συγκεντρώσεις μεγάλου αριθμού πολιτών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Κύπρος Μιχαηλίδης, λέγοντας ότι έχει δώσει σχετικές οδηγίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με το Δήμαρχο της Λεμεσού για σκοπούς συντονισμού ούτως ώστε να συμβάλουν σ΄αυτή την προσπάθεια και οι τροχονόμοι και άλλοι λειτουργοί του Δήμου.

Είπε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα η Αστυνομία θα προβεί σε μια εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την ανάγκη τήρησης των προστατευτικών μέτρων και των αποστάσεων ασφαλείας.

Ανέφερε ότι θα εκδοθούν σχετικές ανακοινώσεις και θα τοποθετηθούν φωτεινές επιγραφές και ταμπέλες, οι οποίες θα προειδοποιούν τους πολίτες για τους κινδύνους και την ανάγκη τήρησης των αναγκαίων αποστάσεων. Είπε ακόμη ότι σε ορισμένα σημεία όπου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση πολιτών θα καλούνται μέσω μεγάφωνων οι πολίτες για να τηρούν ασφαλείς αποστάσεις μεταξύ τους.

«Κατανοούμε πλήρως τον κόσμο και την ανάγκη του να βγει έξω μετά από δυο μήνες εγκλεισμού στα σπίτια του», είπε ο κ. Μιχαηλίδης, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι από την άλλη, η Αστυνομία είναι επιφορτισμένη με το καθήκον της διασφάλισης της δημόσιας υγείας επαναλαμβάνοντας ότι οι καταγγελίες δεν είναι αυτοσκοπός.

Είπε ότι οι οδηγίες που έχει δώσει προς τους αστυνομικούς είναι να αντιμετωπίζουν τους πολίτες με προσοχή και με ευγένεια, κατά τις παρατηρήσεις και υποδείξεις που τους γίνονται και να μην ταλαιπωρούν τους πολίτες χωρίς ιδιαίτερο λόγο και να μην τους ασκούν αδικαιολόγητη πίεση.

Δεν πρέπει, κατέληξε, να επιδεικνύουν υπέρμετρο ζήλο κατά τον έλεγχο των πολιτών, ο οποίος δημιουργεί όπως είπε, αχρείαστα προβλήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση