ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αρχηγός Αστυνομίας: Στο τελικό στάδιο το πόρισμα για τα θύματα του Μεταξά

Το θέμα διερευνάται από την ανεξάρτητη αρχή ισχυρισμών και παραπόνων κατά της Αστυνομίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, δήλωσε ότι η έρευνα για την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο και ότι θα ενημερώσει αν υπάρξει οποιαδήποτε σοβαρή εξέλιξη.

Ερωτηθείς για το θέμα των δηλώσεων του ιδιοκτήτη του βαν, ο οποίος χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά της Αστυνομίας, ο Αρχηγός είπε ότι ο κάθε πολίτης δικαιούται να χρησιμοποιήσει όποια γλώσσα θέλει και ότι η Αστυνομία διερευνά τις υποθέσεις με κάθε σοβαρότητα.

Παράλληλα σημείωσε ότι δεν θέλει να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη δήλωση για την υπόθεση.

Ερωτηθείς για το πόρισμα για τα θύματα του Νικόλα Μεταξά, που είχαν δηλωθεί ως ελλείποντα πρόσωπα, είπε ότι το θέμα διερευνάται από την ανεξάρτητη αρχή ισχυρισμών και παραπόνων κατά της Αστυνομίας και ότι απ’ ο,τι γνωρίζουν το πόρισμα βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Πρόσθεσε ότι η Αστυνομία είναι έτοιμη και να το δεχτεί και να κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες που πρέπει για να λάμψει η αλήθεια και εκείνοι που έχουν την οποιαδήποτε ευθύνη να την αναλάβουν.

Σε σχέση με τα εντάλματα σύλληψης για τα επεισόδια του αγώνα ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια είπε ότι αυτή η υπόθεση βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και σύντομα θα υπάρχουν στοιχεία προς ανακοίνωση.

Συνάντηση με Κόμμα για τα Ζώα

Ο Aρχηγός της Αστυνομίας είχε την Τετάρτη συνάντηση με το Κόμμα για τα Ζώα, με το οποίο, όπως είπε συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ευημερία των ζώων και τη σχετική νομοθεσία.

Χαρακτήρισε πολύ καλό το επίπεδο συνεργασίας του κόμματος με την Αστυνομία και είπε ότι αναφέρθηκαν σε κάποιες υποθέσεις οι οποίες έχουν διερευνηθεί από πλευράς αστυνομίας.

Επεξηγήθηκε παράλληλα, όπως είπε, η διαδικασία που ακολουθείται σε περιπτώσεις που υπάρχει κακομεταχείριση ζώων. Σημείωσε ότι έχει οριστεί από το 2014 σε κάθε επαρχία ένας αξιωματικός, ο οποίος ενεργεί ως σύνδεσμoς, ενώ υπάρχει ένας άλλος αξιωματικός ο οποίος συντονίζει το έργο των αστυνομικών διευθύνσεων στην προσπάθεια να διερευνώνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι υποθέσεις που αφορούν την κακομεταχείριση ζώων.

Επίσης, πρόσθεσε, η Κοινοτική Αστυνόμευση είναι ορισμένη για να παρακολουθεί και να χειρίζεται τις περιπτώσεις αυτές και στην περίπτωση κατά την οποία υπάρχουν πολύ σοβαρές υποθέσεις, εμπλέκεται και το ΤΑΕ της επαρχίας στην οποία συμβαίνει το περιστατικό.

Είπε επίσης ότι η συνεργασία με το Κόμμα των Ζώων είναι υποδειγματική και ότι θα διοργανώσουν σε συνεργασία με το κόμμα κάποιες διημερίδες, ώστε να βοηθηθούν όλοι στη διερεύνηση αυτών των υποθέσεων.

Ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα, Κυριάκος Κυριάκου, είπε ότι φαίνεται πως έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από την Αστυνομία.
Όσον αφορά το ηλεκτρονικό εμπόριο είπε ότι η Αστυνομία έχει ήδη διερευνήσει το θέμα σε βάθος. Είπε επίσης ότι συζήτησαν το θέμα των πυροβολισμών ζώων με αεροβόλα, τις δηλητηριάσεις ζώων, και ότι η Αστυνομία έχει εγκύψει στο θέμα, ώστε και αυτές οι υποθέσεις να διερευνώνται ως εγκληματικές υποθέσεις από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ανέφερε επίσης ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να φοβούνται να καταγγείλουν στην Αστυνομία περιστατικά είτε επώνυμα είτε ανώνυμα γιατί, όπως είπε, τα θέματα της προστασίας και ευημερίας των ζώων είναι πολιτισμός και μια χώρα την κρίνεις για το πώς οι πολίτες της συμπεριφέρονται στα ζώα. Πρόσθεσε ότι φαίνεται ότι είναι πολύ αποφασισμένη η Αστυνομία να πατάξει αυτές τις παρανομίες.

Σημείωσε τέλος ότι θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την Αστυνομία και ότι το 2020 θα πραγματοποιήσουν διημερίδα για ενημέρωση των πολιτών όσον αφορά τις νομοθεσίες, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των πολιτών για το θέμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Πιθανή η κλήση του στο ΤΑΕ για κατάθεση

«Τα συγχαρητήρια μου για την πρωτοβουλία σας, που φαίνεται πολύπλευρη και στοχευμένη. Μια ερώτηση, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:32

Οι Τούρκοι και εμείς

«Εφ’ όσων δεν έχετε κάτι να πείτε γιατί γράφετε κ Γεωργιάδη; Για αυτοπροβολή; Να μη σας ξεχάσουν; ...»
Λευκωσιατης  |  16:10

Στο ψάξιμο συμμάχων για τις κυρώσεις

«Αρχίσαμε την επίρριψη ευθυνών στους άλλους. Η αντίσταση κάποιων μελών της Ε.Ε είναι δεδομένη, θα πρέπει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:39

Πέντε μνηστήρες για αγορά ΜΕΔ 4 δισ.

«Γειά σου, Συμπλήρωμα της εποχής σε όλους σας, κάνουν το νέο έτος μετράνε και τα όνειρά σας γίνονται ...»
Martin Laura  |  12:51

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X