ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αρχηγός της Αστυνομίας: Θα είμαστε αμείλικτοι με παραβάτες διαταγμάτων

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι το πρωί μετέβη για επιθεώρηση σε διάφορα σημεία της Λευκωσίας και στη συνέχεια στην Λάρνακα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Θα είμαστε αμείλικτοι με όσους παραβαίνουν τα Διατάγματα του Κράτους γιατί υπεράνω όλων είναι η δημόσια υγεία, η οποία πρέπει να διασφαλιστεί με στόχο να ξεπεραστεί η κρίση και να βγούμε αλώβητοι από τη λαίλαπα του κορωνοϊού που μαστίζει την κοινωνία, ανέφερε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα όπου μετέβη για επιθεώρηση των ελέγχων που γίνονται από τα μέλη της Αστυνομίας, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι το πρωί μετέβη για επιθεώρηση σε διάφορα σημεία της Λευκωσίας και στη συνέχεια στην Λάρνακα, «με σκοπό να δούμε τα μέτρα που λαμβάνονται, να δούμε τα μέλη μας» είπε, και πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε κοντά και δίπλα τους για να τους υποστηρίξουμε σε οτιδήποτε χρειαστεί. Κυρίως όμως για να είμαστε βέβαιοι ότι εφαρμόζονται τα μέτρα σε σχέση με την μη εξάπλωση του κορωνοϊού».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Αρχηγός ανέφερε πως «καθημερινά γίνονται δύο τηλεδιασκέψεις με τους Διευθυντές των Αστυνομικών Σταθμών, για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα και τι συμβαίνει σε όλες τις πόλεις. Έχω μιλήσει έντονα στους Αστυνομικούς Διευθυντές αλλά και στους αστυνομικούς που στελεχώνουν τα οδοφράγματα, ούτως ώστε να είμαστε αυστηροί, αφού στόχος όλων μας είναι να εμπεδωθεί το αίσθημα της υγείας και να προστατεύσουμε την υγεία του κόσμου».

Αναφορικά με την ενίσχυση των περιπόλων της Αστυνομίας, ο Αρχηγός της Δύναμης είπε πως «κατόπιν συνεννόησης και τη σύμφωνο γνώμη του Υπουργού Εσωτερικών έχουμε εμπλέξει και 50 άτομα θηροφύλακες, τα οποία στελεχώνουν μαζί με τους αστυνομικούς και μέλη της Εθνικής Φρουράς τα διάφορα πόστα που βρίσκονται στους δρόμους».

Ο Κύπρος Μιχαηλίδης εξέφρασε ευχαριστίες σε όλους γιατί όπως εξήγησε «υπάρχει μια στενότατη συνεργασία με όλες τις Υπηρεσίες του Κράτους περιλαμβανομένων των μελών της Εθνικής Φρουράς και της Θηροφυλακής. Με πολλή ικανοποίηση παρατηρείται ότι υπάρχει συμμόρφωση προς τα μέτρα που λήφθηκαν».

Ανέφερε ωστόσο ότι «υπάρχουν δυστυχώς και άτομα που δεν καταλαβαίνουν με λόγια και είμαστε υποχρεωμένοι να τους καταγγείλουμε και να πληρώσουν το ανάλογο πρόστιμο. Ακόμα σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να σχηματιστεί φάκελος γιατί φαίνεται να διαπράττονται και άλλα σοβαρότερα αδικήματα ή ακόμα λόγω της φύσης και του τρόπου που διαπράττεται η παράβαση της Νομοθεσίας και των Διαταγμάτων, χρειάζεται να συμπληρωθούν φάκελοι».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι μετά το κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε στο ΤΑΕ Λευκωσίας και στην ΥΑΜ, σύζυγος μέλους της ΥΚΑΝ επιβεβαιώθηκε με κορωνοϊό, ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε πως «λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και ακολουθούμε τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας. Θεωρούμε ότι γίνονται όλα όσα πρέπει να γίνουν για να κρατήσουμε τα μέλη μας γερά γιατί χρειαζόμαστε το κάθε ένα από τα μέλη, αφού ο κυριότερος στόχος είναι να προστατεύσουμε και την υγεία των μελών της Αστυνομίας».

Πρόσθεσε ότι ο αστυνομικός έχει κάνει χρήση της άδειας του και έχει «αυτοεξαιρεθεί. Δυστυχώς συμβαίνουν αυτά τα πράγματα και στόχος είναι όλοι μας συμπεριλαμβανομένων και των μελών της Αστυνομίας να έχουμε την υγεία μας και να προστατευόμαστε, τους εαυτούς μας και τις οικογένειες μας» είπε και σημείωσε πως «ο στόχος των αστυνομικών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή είναι να διασφαλίσουμε την υγεία των πολιτών. Στόχος δεν είναι ούτε τα εξώδικα ούτε οι καταγγελίες αλλά με κάθε τρόπο προσπαθούμε να διασφαλίσουμε την υγεία του κάθε ενός από εμάς».

Σημείωσε ακόμα ότι τα μέλη της Αστυνομίας είναι εξοπλισμένα με προστατευτικά υλικά «ούτως ώστε να προστατεύσουμε την υγεία και την ασφάλεια όλου του προσωπικού της Δύναμης».

Ερωτηθείς πόσες υποθέσεις παρακοής και παράβασης των Διαταγμάτων έχουν οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίων, ο Αρχηγός απάντησε πως «είναι αρκετές οι περιπτώσεις, ενώ συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η αποπεράτωση των φακέλων και καθημερινά οδηγούνται υποθέσεις στο Δικαστήριο. Υπάρχει μια ευαισθησία και στη Δικαστική εξουσία ώστε να επιλαμβάνονται τέτοιων θεμάτων το συντομότερο δυνατόν ούτως ώστε να συμβάλουμε όλοι μας στην εμπέδωση του αισθήματος ότι όλοι πρέπει να προστατεύσουμε την υγεία του κόσμου γιατί υπεράνω όλων είναι η ασφάλεια και η υγεία του κοινού».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον θα ληφθούν και άλλα μέτρα στους δρόμους με στόχο των αυστηριοποίηση των ελέγχων, ο Κύπρος Μιχαηλίδης είπε πως «υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο. Ωστόσο όλα εξαρτώνται από την σοβαρότητα, την υπευθυνότητα και την αποφασιστικότητα του κάθε ενός από εμάς να περιοριστεί στο σπίτι του, να ακούει τις υποδείξεις του Υπουργού Υγείας, τα Διατάγματα και τις υποδείξεις της Αστυνομίας που βρίσκεται στους δρόμους και εφαρμόζει τη Νομοθεσία».

Σε ερώτηση κατά πόσον οι μεγάλοι αριθμοί παρακοής των Διαταγμάτων προβληματίζουν την Αστυνομία, απάντησε πως «βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο, αφού σήμερα είναι ελάχιστη η κίνηση στους δρόμους κάτι που μας ικανοποιεί. Βεβαίως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, υπάρχουν οι καταγγελίες και θα είμαστε αμείλικτοι γιατί υπεράνω όλων υπερισχύει η δημόσια υγεία και θα πρέπει να την διασφαλίσουμε όλοι από το πόστο που υπηρετεί ο κάθε ένας από μας ώστε να περάσει η κρίση που μαστίζει την κοινωνία και να βγούμε αλώβητοι από την λαίλαπα που υπάρχει ανά το παγκόσμιο».

Ο Αρχηγός της Δύναμης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της ΑΔΕ Λάρνακας, ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο «Χρόνια Πολλά» αφού όπως εξήγησε «σήμερα είναι πρωταπριλιά και είναι εθνική γιορτή. Τις ευχές μας στο Κυπριακό λαό για ένα καλύτερο αύριο» είπε και πρόσθεσε πως «ενώ θα έπρεπε να γιορτάζουμε την εθνική επέτειο, εντούτοις είμαστε στους δρόμους γιατί βρισκόμαστε εν μέσω μίας πανδημίας και πρέπει όλοι να δώσουμε το μήνυμα της προστασίας του κοινού από τον κορωνοϊό».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση