ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άρχισαν οι Παγκύπριες, καλή επιτυχία ευχήθηκε η ΥΠΑΝ

Τι ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου σχετικά με τα κλιματιστικά στα σχολεία

ΚΥΠΕ

Το μήνυμα ότι «όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος βοηθά», έστειλε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, η οποία επισκέφθηκε τάξεις στο Λύκειο Κύκκου Β' στη Λευκωσία σήμερα και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές που παρακάθονται στο μάθημα των Αγγλικών στα πλαίσια των Παγκύπριων Εξετάσεων.

Στις δηλώσεις της ανάφερε ότι «είμαστε εδώ την πρώτη ημέρα για τις εξετάσεις πρόσβασης για το 2024 σε ένα από τα λύκεια που λειτουργεί ως εξεταστικό κέντρο για να εμψυχώσουμε τους μαθητές».

«Να δώσουμε το μήνυμα ότι όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος βοηθά και να πούμε ότι αυτή η εξέταση δεν είναι ποτέ το τέλος», πρόσθεσε.

«Θα έρθουν πολλές ευκαιρίες στη ζωή τους και άλλες ευκαιρίες για εξετάσεις. Όλος ο δρόμος που διάνυσαν μέχρι εδώ είναι δρόμος νίκης έτσι και αλλιώς», είπε η Υπουργός.

Κλιματιστικά στα σχολεία

Σε ερώτηση σχετικά με τα κλιματιστικά στα σχολεία είπε ότι «για πρώτη φορά από την πρώτη στιγμή είπαμε ως κυβέρνηση ότι προχωράμε με ολοκληρωμένο σχεδιασμό, ο οποίος θα μας επιτρέψει να έχουμε κλιματιστικά σε βάθος τριετίας».

Ανάφερε ακόμα ότι δεν είναι εύκολο να γίνει από την μια στιγμή στην άλλη το εγχείρημα.

Αρχίσαμε, είπε και πρόσθεσε ότι «τέλος του Δεκέμβρη του 2023 ήμασταν έτοιμοι με τα σχολεία, η διαδικασία απαιτεί το να είμαστε και πλήρως έτοιμοι ως προς τα σχέδια για τις εγκαταστάσεις, για την ασφάλεια των κτηρίων και εντός των επόμενων ημερών και με το κλείσιμο των σχολείων αρχίζει η εγκατάσταση στα πρώτα 50 σχολεία παγκύπρια».

Είναι σημαντικό, ανάφερε τέλος η Υπουργός Παιδείας, ότι έχουν γίνει τα πρώτα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση σημειώνοντας ότι το θέμα των κλιματιστικών δεν είναι το πιο σοβαρό θέμα του εκπαιδευτικού συστήματος της Κύπρου «το αντιλαμβανόμαστε όλοι, αλλά είναι σημαντικό για τη βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας και μάθησης».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση