ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άρχισε η δίκη του Μητροπολίτη τέως Κιτίου για άσεμνη επίθεση

Τι ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του ιεράρχη

ΚΥΠΕ

Άρχισε τη Δευτέρα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση στην οποία κατηγορείται ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος, με την κατάθεση του εξεταστή της υπόθεσης. Πρόκειται για την υπόθεση άσεμνης επίθεσης κατά γυναίκας, η οποία κατά τον επίδικο χρόνο που φέρεται να διαπράχθηκε το αδίκημα ήταν ανήλικη.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι μετά την κατάθεση του εξεταστή της υπόθεσης ακολούθησε αντεξέτασή του από τον συνήγορο υπεράσπισης του ιεράρχη για θέματα τα οποία δεν διερευνήθηκαν από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δικηγόρος του τέως Μητροπολίτη Κιτίου ανέφερε στο Δικαστήριο ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να θέσει θέμα παραβίασης του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη εντός εύλογου χρόνου, αφού, όπως υποστήριξε έχουν περάσει 41 χρόνια από την ημέρα διάπραξης του κατ’ ισχυρισμόν αδικήματος, για το οποίο κατηγορείται ο πελάτης του.

Οι πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ακόμα πως ο δικηγόρος του ιεράρχη ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι σημαντικοί μάρτυρες για την υπόθεση έχουν αποβιώσει ενώ άλλη μαρτυρία έχει απωλεσθεί και υποστήριξε ότι έγινε «πλημμελής διερεύνηση της υπόθεσης από την Αστυνομία».

Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για τις 23 και 30 Μαΐου, ημερομηνίες κατά τις οποίες θα ακουστεί η μαρτυρία της παραπονούμενης και θα αντεξεταστεί από τον συνήγορο υπεράσπισης του ιεράρχη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Σεπτεμβρίου 2021, ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος δήλωσε μη παραδοχή στην κατηγορία της άσεμνης επίθεσης κατά γυναίκας, η οποία κατά τον επίδικο χρόνο που φέρεται να διαπράχθηκε το αδίκημα, δηλαδή τον Νοέμβριο του 1981, ήταν ανήλικη.

Σημειώνεται πως στις 22 Οκτωβρίου του 2021 το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας-Αμμοχώστου αθώωσε τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου για υπόθεση βιασμού γυναίκας, η μαρτυρία της οποίας κρίθηκε αναξιόπιστη και απορρίφθηκε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση