ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αρχίζουν τον Ιούνιο τα έργα για νησίδα στη Ν. Παττίχη στη Λεμεσό

Καταστηματάρχες και κάτοικοι της περιοχής επαναβεβαιώνουν την ετοιμότητα τους να σταματήσουν τα έργα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Εντός Ιουνίου αναμένεται ν’ αρχίσουν οι εργασίες για δημιουργία διαχωριστικής νησίδας στην οδό Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, στη Λεμεσό, την ώρα που καταστηματάρχες και κάτοικοι της περιοχής επαναβεβαιώνουν την ετοιμότητα τους να σταματήσουν τα έργα, εφόσον δεν θα περιλαμβάνουν επαρκείς παρόδιους χώρους στάθμευσης.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επαρχιακός Μηχανικός του Τμήματος Δημοσίων Έργων, Θράσος Αφάμης, το συμβόλαιο με τον εργολάβο έχει υπογραφτεί και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός Ιουνίου, υποδεικνύοντας πως εκεί και όπου υπάρχει διαθέσιμος χώρος, θα δημιουργούνται παρόδιοι χώροι στάθμευσης.

Σημείωσε δε ότι το θέμα των απαλλοτριώσεων για δημιουργία επιπρόσθετων παρόδιων χώρων στάθμευσης αφορά τις εμπλεκόμενες Τοπικές Αρχές, το Δήμο Λεμεσού και Κάτω Πολεμιδιών, τις οποίες κάλεσε να προωθήσουν τις διαδικασίες.

Το Τμήμα Δημοσιών Έργων προχωρά σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του και έχει λάβει την έγκριση και από τον αρμόδιο Υπουργό, είπε ο κ. Αφάμης και τόνισε πως η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αφορά θέματα ασφάλειας των πολιτών, λόγω των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων που καταγράφονται σε συγκεκριμένα σημεία του δρόμου.

Την ίδια ώρα, με σημερινή νέα ανακοίνωση της, η πρωτοβουλία καταστηματαρχών και κατοίκων της περιοχής επαναλαμβάνει τη θέση πως το έργο θα πρέπει να γίνει στην ολότητα του και όχι τμηματικά, δηλαδή να συμπεριλαμβάνει και τους παρόδιους χώρους στάθμευσης, ώστε να μην επηρεαστεί η εμπορικότητα του δρόμου.

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, σημειώνουν οι επηρεαζόμενοι, ένα τέτοιο έργο θα ήταν καταστροφικό για τους καταστηματάρχες και προειδοποιούν ότι δεν θα επιτρέψουν την έναρξη των εργασιών, τόσο με νομικά όσο και με άλλου είδους μέτρα.

Τέλος, ζητούν για ακόμη μια φορά όπως γίνει επανασχεδιασμός του όλου έργου, στη βάση σύγχρονων μεθόδων και πρακτικών του εξωτερικού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών αντιτίθεται στην μερική έναρξη του έργου, εφόσον δηλαδή δεν περιλαμβάνει και τους παρόδιους χώρους στάθμευσης, ενώ ο Δήμος Λεμεσού θεωρεί πως θα μπορούσε να εξευρεθεί μια προσωρινή λύση για ικανοποίηση των αιτημάτων των επηρεαζόμενων, με τη χρήση της μιας λωρίδας κυκλοφορίας για στάθμευση οχημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X