ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αστυνομία: Εντατικούς ελέγχους σε υποστατικά το Σ/Κ

«Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με λειτουργούς άλλων αρμόδιων υπηρεσιών», είπε ο Χρίστος Ανδρέου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στοχευμένες επιχειρήσεις και εντατικούς ελέγχους θα διενεργήσει το Σαββατοκύριακο η Αστυνομία για έλεγχο των μέτρων που πρέπει να τηρούνται σε διάφορα υποστατικά και χώρους εστίασης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.

Ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι σε σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας, έχουν δοθεί οδηγίες από την ηγεσία της Αστυνομίας και ετοιμάστηκαν Διαταγές Επιχείρησης για το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί, με σκοπό τους ελέγχους υποστατικών σε σχέση με τον «Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο» και των σχετικών Διαταγμάτων, την εφαρμογή άλλων νομοθεσιών που αφορούν τη λειτουργία υποστατικών αλλά και γενικότερα την πρόληψη του εγκλήματος.

Για τους εν λόγω ελέγχους, είπε, θα αποσπαστούν για ενίσχυση των Αστυνομικών Διευθύνσεων των επαρχιών και μέλη της Αστυνομίας από διάφορες Υπηρεσίες και Τμήματα, ενώ οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με λειτουργούς άλλων αρμόδιων υπηρεσιών.

Επισήμανε ότι σύμφωνα με το τελευταίο διάταγμα και τις κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας «ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά μέτρα κάθε υποστατικού, ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να εξυπηρετούνται δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 75 άτομα σε εσωτερικό χώρο και τα 150 άτομα σε εξωτερικό χώρο».

Είπε, επίσης ότι εξακολουθεί να ισχύει το μέτρο για τήρηση απόστασης 3 τ.μ. για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ. για εξωτερικούς χώρους ανά άτομο.

Τα πιο πάνω ισχύουν, όπως είπε, για τις εξής κατηγορίες χώρων εστίασης: εστιατόρια, ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, ταβέρνες, καφετέριες, πιτσαρίες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία, κυλικεία ή/και χώρους εστίασης σχολείων, αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κτλ.

Υπενθύμισε ότι εξακολουθεί να ισχύει το μέτρο για μέγιστο αριθμό 10 ατόμων ανά τραπέζι και ότι η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε τραπεζοκαθίσματα.

Ως εκ τούτου, ανέφερε, η Αστυνομία τονίζει ότι δεν επιτρέπεται το κοινό να συνωστίζεται για οποιοδήποτε λόγο μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων. Εάν στις πιο πάνω επιχειρήσεις λειτουργούν μπαρ, απαγορεύεται η απευθείας εξυπηρέτηση των πολιτών σε αυτά, είπε.

Η πιο πάνω ρύθμιση θα έχει ισχύ μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2020, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κατοχυρώνουν τη συνεργασία τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Καθ. Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick και ο Καθ. Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας, ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
#alumnistories – Interior Design

#alumnistories – Interior Design

Να είσαι διακοσμητής δεν είναι ένα εύκολο επάγγελμα… είναι όμως πολύ ενδιαφέρον.
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
X