ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αστυνομία για εκκλησίες: Δεν ισχύουν οι φήμες

Για αποφυγή αχρείαστων καταστάσεων και ταλαιπωρίας καλούνται τόσο οι ιερείς, όσο και οι πιστοί σε πλήρη συμμόρφωση με τα εξαγγελθέντα μέτρα, αναφέρει η ανακοίνωση

ΚΥΠΕ

Η Αστυνομία με ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι δημοσιεύματα και φήμες που κυκλοφορούν για διαφοροποίηση των διαταγμάτων για την μετάβαση πιστών στις εκκλησίες δεν ισχύουν.

«Για σκοπούς αποφυγής τυχόν παρερμηνειών σε ότι αφορά την μετάβαση πιστών στους ιερούς ναούς, συνεχίζουν και ισχύουν αυστηρώς οι πρόνοιες του τελευταίου σχετικού διατάγματος που εκδόθηκε από το Υπουργείο Υγείας με ημερομηνία 30/4/2020, το οποίο αναφέρει ότι επιτρέπεται η ατομική προσευχή σε εκκλησίες, τεμένη και άλλους θρησκευτικούς χώρους λατρείας, εκτός των ωρών που θα τελούνται θρησκευτικές τελετές (π.χ. Θεία Λειτουργία) και νοουμένου ότι, εντός του χώρου θρησκευτικής λατρείας δεν παρευρίσκονται πέραν των 10 ατόμων», αναφέρεται.

Η Αστυνομία Κύπρου, προστίθεται, βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη γραμμή για επιτήρηση της εφαρμογής όλων των προνοιών των σχετικών διαταγμάτων. Γι’ αυτό, για σκοπούς αποφυγής αχρείαστων ή/και δυσάρεστων καταστάσεων και ταλαιπωρίας καλούνται τόσο οι ιερείς, όσο και οι πιστοί σε πλήρη συμμόρφωση με τα εξαγγελθέντα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

«Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, ότι ο συντομότερος δρόμος για επιστροφή της ζωής μας στους κανονικούς της ρυθμούς, περνά μέσα από την πιστή εφαρμογή των μέτρων και των οδηγιών των εμπειρογνωμόνων», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση