ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αστυνομία για «έκτροπα» τις ημέρες του Πάσχα: Στο ίδιο έργο θεατές

«Δεν νοείται να μην έχουμε ακούσει μια δημόσια δήλωση προς στήριξη των αστυνομικών και πυροσβεστών», αναφέρει η ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ.

ΚΥΠΕ

Στο ίδιο έργο θεατές, χαρακτηρίζει ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος της ΑΣΔΥΚ, τα έκτροπα, όπως αναφέρει, «που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, στους δρόμους και στις γειτονιές της χώρας μας», καλώντας παράλληλα «τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αφουγκραστεί τη φωνή των μελών των Σωμάτων Ασφαλείας πριν να είναι αργά».

Ταυτόχρονα, ο ΚΑΣ της ΑΣΔΥΚ καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να αφουγκραστεί την αγωνία και τις εκκλήσεις των μελών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και να δράσει κατά τρόπο, ώστε να λειτουργήσει ως ανάχωμα και να λειτουργήσει κατά τρόπο που να εξυψώσει το χαμένο κύρος και αξιοπρέπεια των Σωμάτων Ασφαλείας.

«Δεν νοείται να μην έχουμε ακούσει μια δημόσια δήλωση προς στήριξη των αστυνομικών και πυροσβεστών», αναφέρει η ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ σε ανακοίνωση της.

Δεν νοείται, συνεχίζει, «να μην έχουμε ακούσει δημόσια τοποθέτηση από την ηγεσία της Αστυνομίας και από την πολιτική προϊστάμενη, την Υπουργό Δικαιοσύνης, καταδίκης των επιθέσεων κατά αστυνομικών και πυροσβεστών, αλλά συνάμα, με μεγάλη ευκολία, σε άλλες περιπτώσεις επεισοδίων, με τραυματισμούς πολιτών, τα μέλη της Αστυνομίας κρίνονται ένοχα προτού καν, διεξαχθούν οι απαιτούμενες έρευνες».

Ο ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ αναφέρει ότι «ενδεικτικό της κακής οργάνωσης και της ανεπαρκούς διαχείρισης που έτυχαν τα έκτροπα είναι και η μη λειτουργία των Κέντρων Κρίσεως στις Αστυνομικές Διευθύνσεις των Επαρχιών και στο Αρχηγείο Αστυνομίας, αφήνοντας έτσι, τον Αξιωματικό Υπηρεσίας μόνο να διαχειριστεί, με τα ανεπαρκή μέσα και το ελλιπές προσωπικό, τις επιθέσεις με πέτρες, εκτοξευτές (πιστόλια) φωτοβολίδων, βόμβες μολότοφ, πυρκαγιές, καταστροφή ιδιωτικών περιουσιών».

Αναφέροντας ότι «πολλά θα μπορούσαν να προληφθούν», ο ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ επικαλείται δηλώσεις στις 26 Απριλίου εκπροσώπου της συντεχνίας που είχε προειδοποιήσει «για τις επιθέσεις ταραχοποιών στοιχείων εναντίον Αστυνομικών και Πυροσβεστών και για την επικίνδυνα κλιμακούμενη αύξησή τους».

Αναφέρει επίσης ότι ο Πρόεδρος της ΑΣΔΥΚ Γιώργος Χωραττάς, είχε ενημερώσει με επιστολή τον Αρχηγό της Αστυνομίας και τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για τη λανθασμένη πρακτική να τίθενται σε υποχρεωτική ανάπαυση, κατά τις αργίες και Κυριακές, μέλη της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.

Προσθέτει ότι «κανένας από τους αρμοδίους δεν έλαβε υπόψη τις ανησυχίες και την αγωνία των Αστυνομικών και των Πυροσβεστών, οι οποίοι έδιναν μάχη αυτές τις ημέρες, για να προλάβουν τα χειρότερα».

Σύμφωνα με τον ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ, «αφέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία με μικρό αριθμό προσωπικού και τελικά, οι υπεύθυνοι έτρεχαν τη Μεγάλη Παρασκευή σε ανάκλησή του, μολονότι είναι αυτοί οι ίδιοι οι οποίοι προηγουμένως είχαν υποχρεώσει τους υφισταμένους τους σε υποχρεωτική ανάπαυση».

Αναφέρει ότι «το ίδιο σκηνικό και στη ΜΜΑΔ, όταν έγινε αντιληπτό ότι η κατάσταση ξεφεύγει, οι υπεύθυνοι έσπευσαν να καλέσουν πρόσθετο προσωπικό, το οποίο ανέλαβε δράση προς ενίσχυση των επαρχιών Λεμεσού και Αμμοχώστου, αφήνοντας την Λευκωσία να δέχεται τις επιθέσεις των αναρχικών στοιχείων».

Όσο για το θωρακισμένο όχημα, τον «Αίαντα», ο ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ αναφέρει ότι «έμεινε κλειδωμένο στην αποθήκη, όταν έπεφταν βροχή οι βόμβες μολότοφ» και διερωτάται «τί χειρότερο έπρεπε να συμβεί προκειμένου να χρησιμοποιηθεί».

«Η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει, η ασφάλεια του πολίτη και των μελών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσία, πρώτιστα αυτών οι οποίοι υπηρετούν στην πρώτη γραμμή, κινδυνεύει», αναφέρει και διερωτάται «τι περιμένουν οι υψηλοί αρμόδιοι, μήπως να θρηνήσουμε θύματα, μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας ή ανυπεράσπιστους πολίτες».

Ο καθένας από τη θέση που κατέχει έχει υποχρέωση να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Η ηγεσία της Αστυνομίας και η πολιτική προϊστάμενή της έχουν υποχρέωση να τοποθετηθούν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση