ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αστυνομία: Nομικό κώλυμα στην υπόθεση Α. Ελευθερίου

15 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης έχουν καταχωρηθεί ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση

ΚΥΠΕ

Συνολικά 27 υποθέσεις διερευνήθηκαν ή διερευνώνται από την ειδική ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας για θέματα σεξουαλικής κακοποίησης ή και παρενόχλησης από τις οποίες οι 15 έχουν καταχωρηθεί ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση, οι οκτώ βρίσκονται υπό διερεύνηση, ενώ αριθμός υποθέσεων βρίσκεται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας για μελέτη και οδηγίες, δήλωσε την Κυριακή στο ΚΥΠΕ, η Λειτουργός του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας Ελένη Κωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι η διερεύνηση έκαστης καταγγελίας προχωρά με κάθε εμπιστευτικότητα.

Παράλληλα, ερωτηθείσα για την υπόθεση της Άντρης Ελευθερίου, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα δεν θα προχωρήσει, ανέφερε ότι διαπιστώθηκε νομικό κώλυμα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία της περιόδου που διαπράχθηκαν τα αδικήματα για τα οποία έγινε καταγγελία.

Η κ. Κωνσταντίνου είπε ότι για τις σοβαρές αυτές υποθέσεις που τελούν υπό διερεύνηση, η Αστυνομία εξακολουθεί να συλλέγει μαρτυρίες και να λαμβάνει καταθέσεις. Ανέφερε περαιτέρω ότι σε κάποιες από αυτές η έρευνα βρίσκεται προς το τέλος και αναμένεται να γίνει σύντομα η καταχώρησή τους.

Επεσήμανε επίσης ότι πρόκειται για πολύ σοβαρά αδικήματα και το κοινό καλείται να έχει εμπιστοσύνη στην Αστυνομία και στους χειρισμούς που γίνονται και τόνισε εκ νέου ότι διερευνώνται με κάθε εμπιστευτικότητα και τυγχάνουν λεπτού χειρισμού από την ανακριτική ομάδα.

Νομικό κώλυμα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία την περίοδο διάπραξης των αδικημάτων για υπόθεση Α. Ελευθερίου

Ερωτηθείσα ειδικά για την εξέλιξη στην καταγγελία της Άντρης Ελευθερίου, ανέφερε ότι η υπόθεση διερευνήθηκε πλήρως, με κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα από την ειδική ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας και ακολούθως προωθήθηκε στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες.

Στη συνέχεια, ο φάκελος επιστράφηκε στην Αστυνομία, με την απόφαση ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετεί ποινική υπόθεση αφού διαπιστώθηκε νομικό κώλυμα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία της περιόδου που διαπράχθηκαν τα αδικήματα για τα οποία έγινε καταγγελία.

Ωστόσο σημείωσε ότι η καταγγελία της Άντρης Ελευθερίου αποτέλεσε την απαρχή ώστε και άλλα άτομα που υπέστησαν αυτού του είδους ποινικές συμπεριφορές και πράξεις να προβούν σε καταγγελία στην Αστυνομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση