ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αθώοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση πινακίδων του Δ. Πάφου

Όλοι οι κατηγορούμενοι, είπε η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, απάντησαν μη παραδοχή στα αδικήματα που αντιμετωπίζουν

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου απάλλαξε τους κατηγορούμενους από όλες τις κατηγορίες και τους τους αθώωσε στην υπόθεση των πινακίδων του Δήμου Πάφου.

Το Δικαστήριο ανακοινώνοντας την 100σέλιδη απόφαση του, ανέφερε πως οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση, δηλαδή οι διευθυντές των εταιρειών πινακίδων ΕΤΝΑ και ΑΛΜΑ, Χρίστος Ιωάννου και Σωτήρης Αντωνιάδης που συνεργάζονταν με τον Δήμο Πάφου και ο πρώην δημοτικός υπάλληλος Ανδρέας Νικολάου ο οποίος εργαζόταν για χρόνια στον τομέα της οδοσήμανσης, απαλλάσσονται όλων των κατηγοριών και αθωώνονται.

Όλοι οι κατηγορούμενοι, είπε η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, απάντησαν μη παραδοχή στα αδικήματα που αντιμετωπίζουν. Τα αδικήματα που αντιμετώπιζαν είναι της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς καταδολίευση, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, πλαστογραφίας, απόσπασης χρημάτων με ψευδής παραστάσεις, κλοπής από δημόσιο λειτουργό, κατάχρησης εξουσίας και συγκάλυψης και απάτης. Αυτά αφορούν την περίοδο 2006 -2011.

Στην υπόθεση, είπε, οι κατηγορούμενοι κλήθηκαν σε απολογία σε 44 κατηγορίες ενώ στο Δικαστήριο κατέθεσαν 49 μάρτυρες κατηγορίας και 6 μάρτυρες υπεράσπισης, η μαρτυρία των οποίων εξετάστηκε με ιδιαίτερη προσοχή και σφαιρικά. Οι κατηγορούμενοι προέβησαν σε ανόμοτες δηλώσεις.

Η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Ρέα Λιμνατίτου ανέφερε πως το Δικαστήριο δεν μπορεί να βασιστεί σε ισχυρισμούς που στηρίζονται σε πιθανολογίες. Στην κατηγορία της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, είπε, δεν υπήρξε ικανοποιητική μαρτυρία προσθέτοντας πως ούτε η μαρτυρία ήταν ικανοποιητική για την οικειοποίηση διάφορων υλικών. Το Δικαστήριο είπε ωστόσο πως ήταν διάτρητο το σύστημα ελέγχου και διαχείρισης των υλικών στο Δήμο Πάφου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X