ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αύξηση περιστατικών αποστολής αρχείων σεξουαλικού περιεχόμενου από ανήλικους

Συστάσεις Αστυνομίας σε γονείς

ΚΥΠΕ

Αύξηση περιστατικών αποστολής φωτογραφιών ή βίντεο σεξουαλικού περιεχόμενου από ανήλικους, διαπιστώνει η Αστυνομία και εφιστά την προσοχή σε γονείς.

Σε αστυνομική ανακοίνωση αναφέρεται ότι διαπιστώνεται πως το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αυξημένες αναφορές στην Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που αφορούν αποστολή και διάδοση υλικού σεξουαλικού περιεχομένου από ανήλικους σε άλλα πρόσωπα.

Οι φωτογραφίες ή τα βίντεο συνήθως αποστέλλονται από ανήλικους ηλικίας 12 – 16 ετών σε άλλα πρόσωπα και στη συνέχεια διαπιστώνεται ότι παρατηρείται διάδοση του υλικού αυτού, σε τρίτα πρόσωπα. Η διάδοση αυτή μπορεί να έχει κάποιες φορές μεγάλη έκταση με ανυπολόγιστη ηθική ζημιά στους ανήλικους.

Επίσης διαπιστώνεται ότι παιδιά μικρής ηλικίας έχουν λογαριασμούς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ή χρησιμοποιούν λογαριασμούς των γονέων τους, όπου δυστυχώς ανεβάζουν διάφορα βίντεο που πολλές φορές αφορούν και σεξουαλικού περιεχομένου υλικό. Το ανέβασμα των σχετικών βίντεο, γίνεται εν αγνοία των γονέων και λαμβάνουν γνώση από την Αστυνομία.

"Γίνεται δραματική έκκληση στους γονείς όπως αυξήσουν την επιτήρηση των παιδιών τους σε σχέση με την χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, ειδικά τώρα που αρχίζει η καλοκαιρινή περίοδος", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες παιδιά μικρής ηλικίας χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, αυτό να γίνεται στην παρουσία γονέα και να γίνεται επιτήρηση και έλεγχος των συσκευών των ανηλίκων από πρόσωπα που γνωρίζουν την χρήση τους.

Λόγω των καλοκαιρινών διακοπών των παιδιών, τα παιδιά κάνουν χρήση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής Δικτύωσης αργά το βράδυ και αυτό το εκμεταλλεύονται και οι δράστες και υπάρχουν σχετικοί κίνδυνοι, αναφέρει η Αστυνομία.

Καλούνται οι γονείς να μην ανεβάζουν φωτογραφίες παιδιών ειδικά τώρα το καλοκαίρι, με μαγιό ή άλλη ελαφριά ενδυμασία και να έχουν επαφή με τα παιδιά και να τα ρωτούν αν τα απασχολεί οτιδήποτε σε σχέση με το διαδίκτυο.

Καλούνται οι γονείς να κάνουν αναφορά στην Αστυνομία (Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) έγκαιρα για να υπάρχει και σχετική βοήθεια το συντομότερο. Η αναφορά μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.cyberalert.cy ή www.police.gov.cy ή στα τηλέφωνα 22808200.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση