ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:11
 

Β. Αναστασιάδου: Θα συμβάλουν θετικά στην οδική ασφάλεια οι κάμερες φωτοεπισήμανσης

Η Υπουργός Μεταφορών σημείωσε ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας εγκατάστασης αναμένεται το 2022.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου ανέφερε πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία προσφορών για τις κάμερες φωτοεπισήμανσης που αναμένεται να διαρκέσει τρεις μήνες , θα ακολουθήσει η αξιολόγηση , θα κατακυρωθεί το συμβόλαιο και ευχήθηκε όπως από το 2020, τουλάχιστον, να τεθούν σε λειτουργία οι κινητές κάμερες. 

Η κ. Αναστασιάδου, σε δηλώσεις της μετά το πέρας του εθνικού μνημοσύνου του ήρωα Χριστόδουλου Αρέστη Μαζαράκη που τελέστηκε στη Μεσόγη, εξέφρασε την αισιοδοξία της , αφού όπως εξήγησε, οι κάμερες φωτοεπισήμανσης κόστους περίπου 35 εκ. ευρώ αποτελούν ένα μέσο που θα συμβάλει θετικά στην οδική ασφάλεια. Επεσήμανε μάλιστα, πως όπου έχει εφαρμοστεί αυτό το σύστημα έχει καταδείξει ότι έχουν μειωθεί δραματικά τα δυστυχήματα αλλά και οι θάνατοι από τα δυστυχήματα.
 
Όσο για την ολοκλήρωση  της διαδικασίας εγκατάστασης, αυτή σημείωσε , η  Υπουργός Μεταφορών αναμένεται το 2022.

Ενδεικτικά ανέφερε πως είναι 90 ακίνητες κάμερες φωτοεπισήμανσης και 20 κινητές, σημειώνοντας πως οι ακίνητες θα τοποθετηθούν σε σημεία δρόμων όπου έχουν παρατηρηθεί και διαπιστωθεί να συμβαίνουν δυστυχήματα. 

Όσον αφορά τις “ηλεκτρονικές υπογραφές” η Υπουργός  ανέφερε πως το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υπουργείου Μεταφορών είναι το αρμόδιο Τμήμα για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες. Η Νομοθεσία έχει προωθηθεί, προσθέτοντας πως έχουν πάει ένα βήμα παρακάτω αφού έχει ήδη εξουσιοδοτηθεί ο πάροχος για τις ηλεκτρονικές υπογραφές που είναι η εταιρεία JΤP.

Επιπρόσθετα η κ. Αναστασιάδου ανέφερε πως αυτό που αναμένεται είναι να δοθεί μια ώθηση από την ηλεκτρονική επικοινωνία στο εμπόριο που είναι πολύ θετικό γενικότερα αλλά και εμπιστοσύνη του κοινού.

H Yπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου ανέφερε πως την Τρίτη ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος θα ενημερώσει στην παρουσία και εκπροσώπων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου τις σκέψεις του για την Μαρίνα της Πάφου  για την οποία , όπως σημείωσε, είχε την ιδέα ότι θα μπορούσε να συνδυαστεί με την κατασκευή της προβλήτας. 

Για τη χωροθέτηση της προβλήτας σημείωσε, μελετάται ως επιλογή το Λιμανάκι της Κάτω Πάφου με τα γνωστά προβλήματα των αρχαιοτήτων αλλά και η κατασκευή της προβλήτας σε συνδυασμό με την Μαρίνα.

Εμείς συνέχισε, δεν αποκλείουμε την μια ή την άλλη επιλογή, αφού ακούσουν τους επηρεαζόμενους .

Η κ. Αναστασιάδου είπε πως κάθε περιοχή έχει τις ιδιαιτερότητες της και πως το Υπουργείο που προΐσταται θα ακολουθήσει το πρωτόκολλο που καθορίζει η Ουνέσκο με σύμβουλο, σχετική μελέτη και τα λοιπά  .  

To Υπουργείο Μεταφορών δυσανασχετεί  περισσότερο και από τον Δήμαρχο Πάφου για την καθυστέρηση της λειτουργίας του Μουσείου της Πάφου ανέφερε η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου, προσθέτοντας πως μέχρι το τέλος του έτους το Μουσείο Πάφου αναμένεται να λειτουργήσει. 

Χαρακτήρισε μάλιστα απόλυτα  δικαιολογημένες τις ανησυχίες του κ. Φαίδωνος , σημειώνοντας πως ο Δήμαρχος έχει το δικαίωμα να ασκεί κριτική και για άλλα έργα. 

Εκείνο ωστόσο είπε που είχε λεχθεί είναι ότι δεν θα έπρεπε να γίνονται κατηγορίες για πειθαρχικά ή ποινικά αδικήματα για έναν λειτουργό δημόσια χωρίς αυτά να αποδεικνύονται. 

Επεσήμανε μάλιστα, πως η καθυστέρηση του Μουσείου της Πάφου οφείλεται  σε διάφορους παράγοντες όπως οι νομοθετικές διαδικασίες αλλά και από πλευράς εργολάβου η μη ανταπόκριση. Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του 2019 το Μουσείο της Πάφου  θα λειτουργήσει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X