ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βαρβαρότητα σε σχολείο: «Άλλη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του πολιτισμού»

Το περιστατικό κακοποίησης και θανάτωσης γάτων σε σχολείο της επαρχίας Λευκωσίας, καταδικάζει ο Γ. Σκαλιάς

ΚΥΠΕ

Το περιστατικό κακοποίησης και θανάτωσης γάτων, «το οποίο εντοπίστηκε εσχάτως σε σχολείο της επαρχίας Λευκωσίας σύμφωνα με είδηση, που δημοσιεύεται σήμερα σε έγκυρο ηλεκτρονικό μέσο μαζικής ενημέρωσης», καταδικάζει, σε ανακοίνωση του, ο Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για Θέματα Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γεώργιος Σκαλιάς.

«Είναι νομίζω καιρός να κάνουμε άπαντες την αυτοκριτική μας. Ως οικογένειες, ως οργανωμένα σύνολα κοινωνικά, πολιτικά, κομματικά, πολιτιστικά, αθλητικά αλλά και ως εκπαιδευτικό σύστημα και να διερωτηθούμε κάτι πολύ απλό. Διδάξαμε, υποδείξαμε, κατευθύναμε, εμφυσήσαμε την αγάπη στα παιδιά μας από τη νηπιακή ηλικία προς τα ζώα; Προσωπικά έχω ισχυρές αμφιβολίες πως σε μεγάλο βαθμό κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει», προσθέτει.

Όπως αναφέρει, «με το τραγικό αυτό περιστατικό πιστεύω ότι καταγράφηκε μια άλλη μαύρη σελίδα στην ιστορία του πολιτισμού μας αλλά και στον σεβασμό της ζωής. Πρέπει να αναλάβουμε επιτέλους άπαντες τις ευθύνες μας, θεσμικοί και μη θεσμικοί φορείς. Ειδάλλως, θα είμεθα όλοι συνυπεύθυνοι για τα όσα τραγικά – πράγμα που ειλικρινά απεύχομαι – έπονται σ’ αυτόν τον τόπο», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση