ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βγαλμένη από ταινία δράσης η απόδραση 32χρονου - Έτσι εξουδετέρωσε τους αστυνομικούς

Με συμβατικό όχημα της υπηρεσίας η μεταφορά

Του Ανδρέα Κόκκινου

Σωρεία ερωτημάτων εγείρονται μετά τη νέα απόδραση του 32χρονου συλληφθέντα, χθες (Τρίτη 26/7) και κατά τη μεταφορά του από τον Αστυνομικό Σταθμό Αγίου Δομετίου σχετικά με τα πρωτόκολλα φύλαξης. Οι αποδράσεις τα τελευταία δύο χρόνια ανήλθαν στις 15, αριθμός που από μόνος του προκαλεί διάχυτο προβληματισμό τόσο στις τάξεις της Αστυνομίας, όσο και στους πολίτες γενικότερα.

Ο 32χρονος δραπέτης κλήθηκε για κατάθεση στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίου Δομετίου λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση ναρκωτικών. Κατά την παραμονή του στον αστυνομικό σταθμό και στη διαδικασία εξακρίβωσης στοιχείων παρατηρήθηκε πως κάποια απόντα έγγραφα που είχε υποβάλει στην Κυπριακή Δημοκρατία είχαν λήξει. Εν συνεχεία μετά από ανάκριση στην οποία υποβλήθηκε από μέλη της ΥΚΑΝ αποφασίστηκε όπως μεταφερθεί.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας ο 32χρονος θα μεταφερόταν από τον Άγιο Δομέτιο στον αστυνομικό σταθμό Αραδίππου με την ευθύνη της μεταφοράς να επωμίζονται δύο μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών. Λίγο μετά την αναχώρηση από τον εν λόγω σταθμό ο ύποπτος φέρεται να επιτέθηκε στον αστυνομικό που βρισκόταν μαζί του στο πίσω κάθισμα χτυπώντας τον με τις χειροπέδες στο κεφάλι ενώ στη συνέχεια -και ενώ το όχημα βρισκόταν εν κινήσει- σύρθηκε στη θέση του συνοδηγού χτυπώντας και κλωτσώντας και την οδηγό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του οχήματος, γεγονός το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο ύποπτος που διέφυγε πεζός από τη θέση του οδηγού.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση με ενημέρωση σε αεροδρόμια, λιμάνια και οδοφράγματα για την ταυτότητα του 32χρονου ενώ εξαπολύθηκε ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του ενώ σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα και η φωτογραφία του. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το πώς κατάφερε ο ύποπτος κατά τη μεταφορά του να βρεθεί στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου με την ενημέρωση της «Κ» από το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας να αναφέρει πως η μεταφορά πραγματοποιήθηκε με συμβατικό υπηρεσιακό όχημα της δύναμης.

Τα δύο μέλη της Αστυνομίας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και κρατήθηκαν για περίθαλψη και παρακολούθηση στον ορθοπεδικό θάλαμο. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ανδρέα Κόκκινου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση