ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βoυλευτής Κουκουμά - Συζήτηση για δικαιώματα των γυναικών στην Επιτροπή ΕΚ

Διοργάνωση Διαδικτυακής Διακοινοβουλευτικής Συνάντησης με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας

ΚΥΠΕ

H βoυλευτής Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά, Μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών, συμμετείχε την Πέμπτη σε διαδικτυακή Διακοινοβουλευτική Συνάντηση, που διοργάνωσε η Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας.

Σε δελτίο Τύπου από τη Βουλή αναφέρεται ότι σε παρέμβασή της σε συζήτηση, με θέμα «Γυναίκες στην πρώτη γραμμή: διδάγματα από τη διαχείριση κρίσεων», η κ. Κουκουμά υπογράμμισε ότι οι γυναίκες θα πρέπει να δώσουν δύσκολους αγώνες και τόνισε την ανάγκη συντονισμού τους σε όλα τα επίπεδα.

Αναφερόμενη στις επιπτώσεις της πανδημίας επεσήμανε ότι η ποιότητα ζωής και η υγειονομική περίθαλψη των πολιτών, αλλά και τα ατομικά και συλλογικά ανθρώπινα δικαιώματα υπέστησαν βαρύ πλήγμα. Τόνισε δε ότι η προώθηση ευέλικτων μορφών απασχόλησης υποθάλπει την εργασιακή εκμετάλλευση και σηματοδοτεί τις μειώσεις μισθών.

Η κ. Κουκουμά αναφέρθηκε στην ανησυχητική αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας

Η κ. Κουκουμά αναφέρθηκε επίσης στην ανησυχητική αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, στηλιτεύοντας την απουσία κατάλληλου πλαισίου για αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου.

Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι τα προγράμματα της ΕΕ, ενώ διακηρύττουν ότι θα βοηθήσουν τους εργαζομένους, στην πραγματικότητα θα επιβαρύνουν με πρόσθετο χρέος τις μελλοντικές γενιές. Πρέπει, τόνισε , οι γυναίκες να επαγρυπνούν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, τα οποία δέχονται επίθεση και να παραμείνουν προσηλωμένες στα διαχρονικά τους αιτήματα για ισότητα και ισονομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X