ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Μέσω παρακείμενου αγροτεμαχίου η προσωρινή λύση

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων επέτρεψε τελικά την παράκαμψη μέσω παρακείμενου αγροτεμαχίου

Newsroom K

Ελήφθη η απόφαση από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, όπως μη κλείσει ο δρόμος Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς, παρά την κοινότητα της Γιόλου, όπως είχε αποφασιστεί προ μερικών ημερών. Ο δρόμος υπέστη σημαντική ζημιά, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει μέρος του οδοστρώματος. Την Τρίτη 07/01 αποφασίστηκε το κλείσιμο του δρόμου, μετά από σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν η Αστυνομία και το Τμήμα Δημοσίων Έργων, ωστόσο δύο μέρες μετά φαίνεται πως το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί.

Όπως ανέφερε στην «Κ» ο Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου, Χρύσανθος Σαββίδης, το Τμήμα Δημοσίων Έργων αποφάσισε ότι μπορεί να γίνει παράκαμψη του σημείου το οποίο υπέστη ζημιά, μέσω παρακείμενου αγροτεμαχίου. Ο ιδιοκτήτης του αγροτεμαχίου παραχώρησε την περιουσία του εξ αρχής, ωστόσο, η κατάστασή του χωραφιού, μετά τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις, δεν ευνοούσε την διέλευση οχημάτων. Πλέον, φαίνεται ότι η λύση βρέθηκε και το Τμήμα Δημοσίων Έργων μπορεί να προβεί σε κάποιες εργασίες διαμόρφωσης του εδάφους, προκειμένου να είναι δυνατή η διέλευση των οχημάτων.

Η αρχική απόφαση αφορούσε στην αποκοπή του δρόμου για δύο μήνες, ώστε να γίνουν οι εργασίες αποκατάστασής του, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο το προσωπικό το οποίο θα εργάζεται, εξαιτίας της διέλευσης οχημάτων. Η απόφαση αυτή είχε πυροδοτήσει αντιδράσεις εκ μέρους των κατοίκων Η γραμματέας του Κ.Σ. Γιόλου Σύλβια Αντωνίου ανέφερε ότι αυτή η εξέλιξη θα ταλαιπωρήσει αφάνταστα τους Γιολίτες για τη μετάβασή τους από και προς την Πάφο. Συγκεκριμένα, με βάση την πρώτη απόφαση για αποκοπή του δρόμου, η πρόσβαση προς την Πόλη Χρυσοχούς από Πάφο θα γίνεται από το δρόμο Στρουμπί – Κάθηκας– Δρούσεια – Προδρόμι, καθώς επίσης και από το δρόμο Πολέμι - Αγιος Δημητριανός – Λάσα – Σίμου σημειώνοντας πως για τους κατοίκους της Γιόλου αποτελεί πολύ χρονοβόρα διαδικασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση