ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βροχών και καταιγίδων συνέχεια; - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Εξασθενούν τα ακραία φαινόμενα και από Παρασκευή... καλοκαίρι

Έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα χτύπησαν χθες Τρίτη (6/9) διάφορα σημεία του νησιού φέρνοντας χαλαζόπτωση, έντονες βροχές και καταιγίδες. Ενδεικτικά μάλιστα της εντονότητας των φαινομένων ήταν και σωρεία από βίντεο που κυκλοφόρησαν και αναρτήθηκαν από πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταδεικνύοντας του λόγου το αληθές.

Η «Καθημερινή» επικοινώνησε με το αρμόδιο Τμήμα Μετεωρολογίας με σκοπό να παρουσιάσει μια πιο αποκρυσταλλωμένη εικόνα της πρόγνωσης για σήμερα Τετάρτη και μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Λειτουργό, Τάσο Κουλέντη τα χθεσινά φαινόμενα είχαν προβλεφθεί και ήταν αναμενόμενα αφού αρκετοί ήταν οι παράγοντες που συνηγορούσαν. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε μεγάλη διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα που περνούσε πάνω από την χώρα μας ενώ τα μεγάλα ποσοστά υγρασίας στα κατώτερα στρώματα λειτούργησαν προς την αύξηση της έντασης των φαινομένων.

Όλα τα παραπάνω σε συνάρτηση με τον μηχανισμό ανύψωσης αέριων μαζών δημιούργησαν μεγάλη αστάθεια φέρνοντας τα ακραία καιρικά φαινόμενα κυρίως σε περιοχές νότια των παρυφών του Τροόδους. Για τη σημερινή μέρα (Τετάρτη 7/9) το Τμήμα Μετεωρολογίας παρουσιάστηκε ιδιαίτερα καθησυχαστικό αφού όπως ενημερωθήκαμε το φαινόμενο φαίνεται να έχει φύγει από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και μετακινείται ανατολικότερα.

Παρ’όλα αυτά παραμένει υπαρκτό το ενδεχόμενο βροχών αλλά και καταιγίδας που όμως η ένταση και η διάρκεια τους θα είναι εξαιρετικά μικρότερη. Η ανάπτυξη τους αναμένετε να επηρεάσει κυρίως τις περιοχές νότια και νοτιοανατολικά με τον κύριο Κουλέντη ν’αναφέρει αρχικά τη Λεμεσό και στη συνέχεια την Λάρνακα. Παρά ταύτα τα όποια φαινόμενα παρουσιαστούν θα είναι μικρής έντασης και διάρκειας εξ ου και δεν συντρέχει λόγος έκδοσης οποιασδήποτε προειδοποίησης.

Από αύριο Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τη θερμοκρασία ν’ανέρχεται στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό -που είναι και οι μέσες για την εποχή- ενώ αρχής γενομένης από την Παρασκευή (και μέχρι την Κυριακή) ο υδράργυρος θα πάρει την ανιούσα σημειώνοντας άνοδο δύο περίπου βαθμών επαναφέροντας το καλοκαιρινό σκηνικό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση