ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεν αποκλείεται πισωγύρισμα λόγω των γεγονότων στη Λεμεσό

Εντείνεται η ανησυχία λόγω των χθεσινών γεγονότων στη Λεμεσό

Η επίπτωση της χθεσινής συμπεριφοράς στη Λεμεσό θα διαφανεί προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, ανέφερε στην «Κ», ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης κληθείς να σχολιάσει τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής (14/3)  με 1500 περίπου καρναβαλιστές οι οποίοι διασκέδαζαν στο παλιό λιμάνι της πόλης. 

«Εάν έγινε διασπορά θα διαφανεί σύντομα. Ελπίζω να μην έχει γίνει κάτι τέτοιο. Από τις εικόνες που είδαμε αρκετοί δεν φορούσαν μάσκες» σημείωσε ο Δρ Καραγιάννης προσθέτοντας ότι η κατάσταση θα αξιολογηθεί την ερχόμενη εβδομάδα καθώς την Τρίτη (16/3) ανοίγει και η εστίαση.

Η ανησυχία με αφορμή τις χθεσινές εικόνες είναι έντονη μεταξύ των ειδικών,  που κρούουν τον κώδωνα μη αποκλείοντας πιθανό πισωγύρισμα λόγω των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν ενώ απορούν πώς είναι δυνατόν ενώ η επιδημιολογική εικόνα στη Λεμεσό είναι η χειρότερη συγκριτικά με τις υπόλοιπες επαρχίες και το νοσοκομείο της πόλης ασφυκτιά, ορισμένοι να μην κατανοούν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Οι χειρισμοί της Αστυνομίας 

Στο μεταξύ, σε γραπτή της δήλωση η Υπουργός Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη, χαρακτήρισε ως άκρως ανησυχητικά τα όσα εξελίχθηκαν στη Λεμεσό σημειώνοντας ότι η Αστυνομία χθες, έκανε συνολικά 286 καταγγελίες πολιτών και 2 υποστατικών ενώ οι έρευνες και αξιολογήσεις συνεχίζονται μέσω βιντεοσκοπημένου υλικού.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης τονίζει, επίσης, ότι η Αστυνομία καλείται να περιφρουρήσει τις θυσίες των πολλών, χρειαζόμαστε όμως και την συνεργασία της κοινωνίας των πολιτών και πως στόχος δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι η Αστυνομία να κυνηγά τους πολίτες ή οι πολίτες να προσπαθούν να επινοούν τρόπους για να ξεγελάσουν την Αστυνομία.

Πάντως, επικρίσεις δέχεται η Αστυνομία για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την κατάσταση καθώς μέχρι το βράδυ της χθεσινής ημέρας, έγιναν μόλις 28 καταγγελίες πολιτών, ενώ δεν υπήρξε ουσιαστική επέμβαση στο λιμάνι όπου βρίσκονταν οι καρναβαλιστές. Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις από την «Κ», ο εκπρόσωπος τύπου της Δύναμης, Χρήστος Ανδρέου επεσήμανε ότι η κατάσταση είχε αξιολογηθεί και εάν η Αστυνομία επενέβαινε τα πράγματα θα γίνονταν χειρότερα με πιθανά επεισόδια. Ο ίδιος σημείωσε ότι η Αστυνομία δεν είχε προηγουμένως πληροφορία για κατάληξη των καρναβαλιστών στο λιμάνι. Οι καταγγελίες συνεχίζονται, τόνισε ο κ. Ανδρέου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση