ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:38
 

Η ΕΚΤ δεν ενέκρινε επετειακό χαρτονόμισμα στα κατεχόμενα

«Τα μόνα χαρτονομίσματα που αναγνωρίζονται ως νόμιμα τραπεζογραμμάτια είναι τα χαρτονομίσματα που εκδίδονται από το Ευρωσύστημα»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η παραγωγή επετειακών χαρτονομισμάτων δεν τυγχάνει ούτε έγκρισης ούτε ρύθμισης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της ΕΚΤ, διαψεύδοντας ότι επετειακό χαρτονόμισμα που θα παρουσιαστεί στα κατεχόμενα στη μνήμη του Φαζίλ Κουτσούκ έτυχε της έγκρισης της ευρωπαϊκής τραπεζικής εποπτικής αρχής.

Ανακοίνωση του ιδρύματος Φαζίλ Κουτσούκ, που δημοσιεύθηκε νωρίτερα στα κατεχόμενα, αναφέρει ότι το χαρτονόμισμα με αξία «μηδέν ευρώ» εκτυπώθηκε κατόπιν άδειας της ΕΚΤ και θα παρουσιαστεί το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μουσείο Φαζίλ Κουτσούκ στην κατεχόμενη Λευκωσία.

«Τα μόνα χαρτονομίσματα που αναγνωρίζονται από την ΕΚΤ ως νόμιμα τραπεζογραμμάτια είναι τα χαρτονομίσματα που εκδίδονται από το Ευρωσύστημα», ανέφερε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της ΕΚΤ σε απάντησή του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σημείωσε παράλληλα ότι η παραγωγή του εν λόγω επετειακού χαρτονομίσματος δεν τυγχάνει ούτε έγκρισης ούτε ρύθμισης από την ΕΚΤ, διευκρινίζοντας πως αν τέτοια χαρτονομίσματα εκτυπωθούν πρέπει να συνάδουν με τους κανόνες της ΕΚΤ, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα εκληφθούν ως αυθεντικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιδρύματος, το χαρτονόμισμα σχεδιάστηκε από τον Ολλανδό Κριστιάν Πέτερμαν και τυπώθηκε σε εξουσιοδοτημένο από την ΕΚΤ τυπογραφείο στη Γαλλία και διαθέτει το υδατογράφημα και το ολόγραμμα του πραγματικού ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Διπλωματική εκστρατεία Λευκωσίας για αναχαίτιση ενεργειών της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο

«Καλό θα ήταν οι ενέργειες να γίνονται πριν τα γεγονότα και όχι εκ των υστέρων...»
Ένας Πολίτης  |  15:20

ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ μοιράζονται τους νέους δήμους

«έτσι μπράβο .. να διοικείτε η χώρα κομματικά πολιτικαντζηδικα ... μπράβο.. μελέτες , ειδικοί , στοιχεια ...»
Πελασγός  |  11:24

2002 αγιάτρευτες ιστορίες

«Τόσο σε σας όσο και στην Sevgul αξίζει η ευγνωμοσύνη όλου του Κυπριακού Λαού.»
Άσχετος  |  20:54

Άδειες οδηγών ηλικιωμένων και ο φαύλος κύκλος των δυστυχημάτων

«Τον γιατρό ποιός τον ελέγχει;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:01

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X