ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεν παραδέχεται τις κατηγορίες για τον θάνατο της Petrana

Στο δικαστήριο προστέθηκε νέα κατηγορία εναντίον του 27χρονου, της παράλειψης προφύλαξης έναντι πιθανού κινδύνου από κάτοχο ζώου.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ξεκίνησε σήμερα η ακροαματική διαδικασία για τον θάνατο της 46χρονης από τη Βουλγαρία Petrana Milchova Nikolova στο Κακουργιοδικείο Πάφου. Μη παραδοχή απάντησε στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 27χρονος, ενώ προστέθηκε 3η κατηγορία και κατάθεση τεκμηρίων.

Ενώπιον του Δικαστηρίου παρουσιάστηκε σήμερα ο 27χρονος ιδιοκτήτης σκύλων Rοttweiler o οποίος στην σημερινή διαδικασία απάντησε μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει της ανθρωποκτονίας, της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας και της 3ης κατηγορίας που προστέθηκε σήμερα, αυτής της παράλειψης προφύλαξης έναντι πιθανού κινδύνου από κάτοχο ζώου ο οποίος με τέτοιο αλόγιστο τρόπο, βεβιασμένο ή αμελή θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή ή είναι ενδεχόμενο να προκαλέσει σωματική βλάβη σε άλλο όπως ορίζεται από το άρθρο 236.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες του τρίτου αδικήματος, ο κατηγορούμενος κατά τον ίδιο τόπο και χρόνο με τέτοιο αλόγιστο τρόπο, βεβιασμένο ή αμελή, έθεσε σε κίνδυνο της ζωή της 46χρονης, τέως από την Βουλγαρία, ή ήταν ενδεχόμενο να προκληθεί σ’ αυτήν σωματική βλάβη, χωρίς να πάρει προφυλάξεις έναντι ενός τέτοιου πιθανού κινδύνου, ενώ αυτός ήταν κατά τον ουσιώδη χρόνο κάτοχος σκύλων ράτσας Rottweiler.

Επιπρόσθετα, εγκρίθηκε από το Δικαστήριο κείμενο παραδεκτών γεγονότων ενώ έγινε και κατάθεση τεκμηρίων που εντοπίστηκαν στη σκηνή με τη σύμφωνο γνώμη του συνηγόρου υπεράσπισης του 27χρονου, δικηγόρου Ηλία Στεφάνου. Ανάμεσα στα τεκμήρια είναι τα ρούχα που φορούσε η θανούσα, το φορείο, δέσμη φωτογραφιών και άλλα.

Ο κ. Στεφάνου είπε πως παραδεκτές είναι οι εκθέσεις χημείου και τηλεπικοινωνιακών δεδομένων. Επίσης δεν κατατέθηκαν ως τεκμήρια τα πυροβόλα γεγονός που καταδεικνύει ότι αποκλείστηκε το ενδεχόμενο 27χρονος να προχώρησε στη θανάτωση σκύλων.

Σε προηγούμενη δικάσιμο ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής παραδέχτηκε πως ο 27χρονος είναι κάτοχος πέντε σκύλων και όχι επτά ωστόσο για τους πέντε σκύλους παρέλειψε να πάρει μέτρα προφύλαξης.

Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου ανέφερε πως παραλήφθηκαν τα αποτελέσματα των δειγμάτων από τη νεκροτομή, τα οποία θα καταδείξουν κατά πόσο ταιριάζουν με τα δόντια των πέντε σκύλων που έχει στην κατοχή του ο 27χρονος. Εκκρεμεί ωστόσο έκθεση του ιατροδικαστή που θα δοθεί στον συνήγορο υπεράσπισης.

Ο 27χρονος έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, δηλαδή έχει υπογράψει εγγύηση με αξιόχρεο εγγυητή ύψους 100 χιλ. ευρώ, παρέδωσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, το όνομα του τοποθετήθηκε στο stop list, κάθε μέρα παρουσιάζεται στον κεντρικό αστυνομικό σταθμό Πάφου. Επιπρόσθετα οι σκύλοι του 27χρονου είναι στους όρους να φέρoυν φίμωτρο και λουρί.

Σημειώνεται πως την 46χρονη Petrana Milchova Nikolova φέρεται να κατασπάραξαν δύο σκύλοι ράτσας Rottweiler, στις 22 Φεβρουαρίου σε αγροτική περιοχή στην Γεροσκήπου.

Στο Δικαστήριο αναφέρθηκε πως η συγκεκριμένη ράτσα σκύλων δεν ανήκει στην επικίνδυνη φυλή, σύμφωνα με τη Νομοθεσία.

Η υπόθεση ορίστηκε για συνέχιση της διαδικασίας με την κατάθεση και άλλων τεκμηρίων και περαιτέρω μαρτυρίας στις 22.2.2019, 26.2.2019, 4.3.2019, 5.3.2019 ,15.3.2019 και 22.3.2019.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, επί της σορού της 46χρονης διενεργήθηκαν πέντε νεκροτομές. Στην τελευταία νεκροτομή μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη κλήθηκε και διενήργησε η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου, καθηγήτρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ και Κοσμήτορας των Επιστημών Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση