ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανοίγει μέτωπο κατά της συνένωσης με Παραλίμνι η Αγία Νάπα

Πυρά κατά του δημάρχου Θεώδορου Πυρίλλη από τον Γιάννη Καρούσο

Newsroom K

Την ώρα που η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης βρίσκεται στο τελικό της στάδιο ο δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος με ανάρτησή του στο fecebook βγάζει στην επιφάνεια το έντονο παρασκήνιο για τις συνενώσεις δήμων της περιοχής ελεύθερης Αμμοχώστου. Ο κ. Καρούσος με μια μακροσκελή ανάρτησή του πραγματοποιεί ανοιχτή επίθεση κατά του δημάρχου Παραλιμνίου Θεόδωρου Πυρίλλη τον οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ τον κατηγορεί ότι προσπαθεί να απορροφήσει την Αγία Νάπα διοικητικά με αφορμή τις επικείμενες συνενώσεις.

. Ο κ. Καρούσος υποστηρίζει πως ενδεχόμενη συνένωση με το Παραλίμνι θα έχει ως αποτέλεσμα η Αγία Νάπα να έχει οικονομική συνεισφορά στο νέο σχήμα σε ποσοστό 40% την ώρα που η εκπροσώπησή της θα είναι στο 14% δηλαδή 1 δημοτικός σύμβουλος στους 10. Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας πιστεύει πως η πρόταση του Δήμου Παραλιμνίου «έρχεται να κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους (κοινότητες). Τους πλούσιους τους οποίους θα ελέγχει το Παραλίμνι να έχουν προϋπολογισμούς πέραν των 50εκ και τους φτωχούς (κοινότητες) που τους έπεισε να ζητούν ένα Δήμο, με προϋπολογισμό κάτω από 7εκ.

Πίσω από την πρόταση του δήμου Παραλιμνίου ο δήμαρχος Αγίας Νάπας εντοπίζει προσπάθειας αποκαθήλωσης «του Brand Name Ayia Napa προς όφελος του Πρωταρά καθώς και η αξιοποίηση από τους Developer του για να μπορούν να πωλούν τις αναπτύξεις τους σαν Αγία Νάπα . Όταν βλέπουμε την Μαρίνα του Πρωταρά και Developers του Πρωταρά να διαφημίζουν στο εξωτερικό κάτω από το όνομα Αγία Νάπα τι να πούμε άλλο. Ταυτόχρονα συμφέροντα του Πρωταρά δεν θέλουν με κανένα τρόπο το όνομα και το Brand Αγία Νάπα να επεκταθεί προς τα Δυτικά δηλαδή προς Σωτήρα και Λιοπέτρι ,που είναι και το λογικό, πολύ απλά γιατί δεν τους συμφέρει καθώς θα κτιστούν αναπτύξεις τουριστικές και οικιστικές σε περιοχή που θα χαρακτηρίζεται και θα πωλείται σαν Αγία Νάπα.

Να σημειωθεί ότι το αργότερο μέχρι τον επόμενο μήνα, θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως ο νέος χάρτης της τοπικής αυτοδιοίκησης, ένα από τα μεγάλα στοιχήματα για την κυβέρνηση. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως το υπουργείο Εσωτερικών θα ανοίξει τα χαρτιά του μέχρι τέλος του μήνα που θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων, η οποία αν και δεν έχει ενστάσεις επί του νομοσχεδίου, αναμένει τους χάρτες προκειμένου να τοποθετηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο νέος χάρτης θα περιλαμβάνει την δημιουργία 12 συμπλεγμάτων από Δήμους ή και κοινότητες. Από πλευράς Υπουργείου Εσωτερικών τα σενάρια που έχουν επεξεργαστεί αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό, τουλάχιστον για περιοχές όπου υπάρχουν έντονες αντιδράσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Φούλη, από πότε η λέξη "σύνεση" έγινε συνώνυμη με τη λέξη "τρόμος";»
Ai Em  |  10:08

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X