ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεν χρειάζονται GPS οι πιλότοι για να κατευθύνουν την πτήση τους, είπε ο Υπουργός Μεταφορών

Τι ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών για τις παρεμβολές σε ψηφιακά συστήματα και συστήματα GPS, λόγω του πολέμου στην Μέση Ανατολή

ΚΥΠΕ

Υπάρχουν άλλοι τρόποι που χρησιμοποιούν οι πιλότοι για να κατευθύνουν την πτήση τους, χωρίς να χρειάζονται τα συστήματα GPS, δήλωσε την Πέμπτη ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης.

Ο κ. Βαφεάδης ρωτήθηκε πώς το Υπουργείο Μεταφορών χειρίζεται τις παρεμβολές σε ψηφιακά συστήματα και συστήματα GPS, λόγω του πολέμου στην Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου, στο Στρόβολο, για το έργο αναβάθμισης στάσεων και στεγάστρων λεωφορείων.

«Είμαστε ενήμεροι για το θέμα που έχει δημιουργηθεί. Δεν υπάρχει τεχνολογία να αντιπαραβάλουμε με το αποτέλεσμα αυτό και είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να διαχειριστούμε με κάποιο τρόπο μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος», απάντησε.

Το σημαντικό, συνέχισε, ο κ. Βαφεάδης είναι ότι όσον αφορά την εναέρια κυκλοφορία υπάρχουν άλλοι τρόποι που χρησιμοποιούν οι πιλότοι για να κατευθύνουν την πτήση τους, χωρίς να χρειάζονται τα συστήματα GPS.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση