ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δεν υποβλήθηκε η παραίτηση Γιαννάκη Νικολάου στο ΡΙΚ - Τι αναφέρει ο Γιώργος Κέντας

«Δεν πρέπει να θίγεται η υπόληψη και η καριέρα ατόμων που ενδεχομένως να έκαναν κάποια λάθη ή αστοχίες», είπε στην «Κ» ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

Της Ιωάννας Κυριάκου

Δεν έχει μέχρι στιγμής υποβάλει την παραίτησή του από Διευθυντής Ειδήσεων του ΡΙΚ ο Γιαννάκης Νικολάου ο οποίος γνωστοποίησε χθες ενώπιον της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών την πρόθεσή του να παραιτηθεί, στον απόηχο των όσων συνέβησαν με το θέμα της μετακίνησης της δημοσιογράφου Δέσποινας Ρούσου από την εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο».

Σε δηλώσεις του στην «Κ» ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, Γιώργος Κέντας, ανέφερε πως ο κ. Νικολάου δεν έχει ακόμη υποβάλει την παραίτησή του και επισήμανε ότι «θέση μας στο ΡΙΚ είναι ότι κανένας δεν περισσεύει. Κάθε εργαζόμενος μπορεί να αξιοποιηθεί». Παράλληλα, ο κ. Κέντας διευκρίνισε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο δεν είχε ενημερωθεί προηγουμένως για την πρόθεση του κ. Νικολάου να παραιτηθεί. Πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να θίγεται η υπόληψη και η καριέρα ατόμων που ενδεχομένως να έκαναν κάποια λάθη ή αστοχίες. Το ΡΙΚ βρέθηκε σε μια πολύ δύσκολη θέση και στόχος μας είναι να διορθώνουμε τα λάθη μας και να μαθαίνουμε από αυτά». 

Υπενθυμίζεται ότι στην χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την οποία απασχόλησε ο τρόπος χειρισμού της δημοσιογράφου Δέσποινας Ρούσου από τη Διεύθυνση και τη Διοίκηση του ΡΙΚ, ο κ. Γιαννάκης Νικολάου δήλωσε: «Έχουν γραφεί και λεχθεί ασύστολα ψεύδη και μισές αλήθειες για την συγκεκριμένη υπόθεση. Δεν θα πω καμία αλήθεια απ’ όσες ξέρω ωστόσο θέλω να καταθέσω ότι ήμουν εκ των ανθρώπων που στήριξαν την κ. Ρούσου. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για το γεγονός ότι καταλήξαμε εδώ που καταλήξαμε, παραδέχομαι ότι έγιναν αστοχίες και σφάλματα. Δηλώνω ότι επιστρέφοντας στο ΡΙΚ θα υποβάλω την παραίτηση μου. Αυτό είναι και μια απάντηση στα όσα προηγήθηκαν και λέχθηκαν ως προς τις ευθύνες. Γλιτώνω και την διεύθυνση από το βάσανο του να προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες». Μάλιστα, αποχώρησε από τη συνεδρία αμέσως μετά την τοποθέτησή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  |  ΡΙΚ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Ιωάννας Κυριάκου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση