ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:01
 

Δεύτερη μέρα επιδημιολογικής έρευνας στην Πάφο

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, χθες 186 πολίτες υποβλήθηκαν σε δειγματοληψία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συνεχίζεται σήμερα από τις 09:00 το πρωί η μεγάλη επιδημιολογική έρευνα προς εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού στην Πάφο, έξω από την πρώην “Oικία Επάρχου” η οποία σήμερα θα διαρκέσει μέχρι της 17:00 το απόγευμα, ενώ χθες συμμετείχε ποσοστό 62% των όσων είχαν κληθεί.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της χτεσινής ημέρας 186 πολίτες υποβλήθηκαν σε δειγματοληψία για τη διενέργεια ανιχνευτικών ελέγχων (tests) RNA προς εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού στην Πάφο, στην πρώην οικία Επάρχου, δηλαδή, όπως εξήγησε, ποσοστό 62% από τα προγραμματισμένα ραντεβού.

Εξάλλου σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πέγειας Μαρίνο Λάμπρου, σήμερα και αύριο Δευτέρα, θα συμμετέχουν στη δειγματοληψία και όσοι από τους 106 δημότες της Πέγειας ανταποκριθούν θετικά στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας. Οι πολίτες που μεταβαίνουν στην πρώην “Oικία Επάρχου”δεν χρειάζεται να αποβιβασθούν από τα οχήματα τους, ενώ τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Η επιλογή των 1.000 ατόμων έγινε τυχαία από το Υπουργείο Υγείας κατόπιν διαστρωμάτωσης βασισμένης σε δημογραφικά κριτήρια (ηλικία και φύλο) τα οποία όρισε η επιστημονική/επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου για να διασφαλιστεί στατιστικά το δείγμα.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, ο κατάλογος περιλαμβάνει 1300 περίπου άτομα αλλά ένα ποσοστό γύρω στο 20% με 25% θεωρείται ότι δεν θα προσέλθει ,είτε επειδή δεν θα εντοπισθούν, είτε επειδή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και φοβούνται να μετακινηθούν.

Κατόπιν τούτου, θα καλεστούν οι επόμενοι με στόχο να συγκεντρωθούν δείγματα από 980 έως 1000 άτομα.

Οι επιλεγέντες ενημερώθηκαν τηλεφωνικά για την συγκεκριμένη μέρα και ώρα προσέλευσης και προσκομίζουν μαζί τους το δελτίο ταυτότητάς τους. Η διαδικασία δεν διαρκεί περισσότερο από τρία με τέσσερα λεπτά.

Την διαδικασία επιθεωρεί και σήμερα ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ο οποίος εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την ανταπόκριση των πολιτών σημειώνοντας ότι το μεγάλο αυτό δείγμα θα αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο για την διϋπουργική επιτροπή και τους επιστήμονες για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα για τα επόμενα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν.

Για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής έχουν συνεισφέρει το ποσό των εξήντα χιλιάδων ευρώ οι Δήμοι Πάφου και Πέγειας, οι Κοινότητες Χλώρακας και Έμπας, το ΕΒΕ Πάφου και η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του ΠΑΣΥΞΕ, ενώ το Υπουργείο Υγείας συνεισφέρει το ποσό των 50.000 ευρώ. Ο Δήμος Πάφου συνδράμει επίσης την όλη προσπάθεια με ομάδα του προσωπικού του και ομάδα εθελοντών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Coronavirus  |  Υγεία  |  Πάφος  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ήταν δικτάτορας ο Καποδίστριας;

«Τότε μόνο αυταρχικά θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα κράτος πραγμα που χρειαζόμαστε και σημερα....»
Αρμαγεδών  |  16:28

#PoliticsBlog Αναμένοντας το Plan B και τη νέα μεγάλη μάχη

«Ευτυχώς που ο Νίκαρος είναι πρόεδρος, κανένας άλλος δεν θα μπορούσε...»
Αρμαγεδών  |  12:00

Θα μείνουμε χωρίς ποιητές

«Αρμαγεδων και αλφα μα τοσο επιφανειακοί πλεων; Διαβασατε το κειμενο αλλα δεν καταλαβατε τιποτα και αυτο ...»
Εγω  |  09:54

Πολύτιμο δώρο

«Η ουσία όμως είναι ποιός θα τα πληρώσει, όταν η πιο πλούσια γεννιά που έζησε δημιούργησε τόσα πολλά ...»
Αρμαγεδών  |  08:00

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X