ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεύτερη ναυλωμένη πτήση από την Βρετανία στα κατεχόμενα

Συνολικά έφτασαν στα κατεχόμενα 163 τουρκοκύπριοι κυρίως φοιτητές

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα έφτασε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου η ναυλωμένη πτήση με 163 Τ/κ, κυρίως φοιτητές, από την Βρετανία.

Ήταν η δεύτερη ναυλωμένη πτήση από το Λονδίνο και όπως είχε ανακοινώσει ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ μετά την πτήση την Παρασκευή από την Άγκυρα θα σταματήσουν οι πτήσεις για ορισμένο χρονικό διάστημα. Η «κυβέρνηση», είπε, προσπάθησε και έφερε στα κατεχόμενα περίπου 1500 πολίτες αυτό το διάστημα, λέγοντας ότι με το σύστημα της υποχρεωτικής καραντίνας για 14 μέρες δοκιμάζονται και οι δυνατότητες του ψευδοκράτους.

Ο κ. Τατάρ πρόσθεσε ότι κατά πάσα πιθανότητα η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα παραταθεί για άλλη μια βδομάδα και θα γίνουν κάποια βήματα για να επαναρχίσουν οι οικονομικές δραστηριότητες εντός των προσεχών εβδομάδων.

Οι 163 επιβάτες της πτήσης από το Λονδίνο που έφθασαν τα ξημερώματα μεταφέρθηκαν από την πίστα του αεροδρομίου με ειδικά λεωφορεία στις φοιτητικές εστίες Μόρφου όπου βρίσκονται οι 168 Τ/κ που ήρθαν χτες τα ξημερώματα με την άλλη ναυλωμένη πτήση από το Λονδίνο.

Σύμφωνα με την Κίπρις ποστασί, στο εξωτερικό σπούδαζαν περίπου 4500 Τ/κ νέοι εκ των οποίων οι 4000 περίπου έχουν επιστρέψει. Όπως αναφέρεται οι 2500 σπουδάζουν σε πανεπιστήμια στην Τουρκία, περίπου 1200 στην Αγγλία και οι υπόλοιποι σε διαφορετικές χώρες.

Η Χαμπερτζί γράφει σήμερα ότι ο αριθμός των Τ/κ που έχουν καταλήξει λόγω κορωνοϊού στην Βρετανία και κυρίως στο Λονδίνο, είναι 46.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση