ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες μέχρι απόψε

Σε ισχύ δύο κίτρινες προειδοποιήσεις για ισχυρούς ανέμους και έντονη καταιγίδα

Newsroom K

Εκ νέου κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε την Τρίτη η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με το δελτίο, βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή. Η συνολική βροχόπτωση δυνατό να ξεπεράσει τοπικά τα 50 χιλιοστόμετρα σε χρονική διάρκεια 6 ωρών. Η προειδοποίηση θα βρίσκεται σε ισχύ από τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης (07/01) μέχρι το βράδυ 22:00.

Έκλεισαν όλοι οι δρόμοι προς Τρόοδος

Αρκετά είναι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους δρόμους λόγω υπερχείλισης γεφυρών στην Λευκωσία. Υπενθυμίζεται πως μέχρι το μεσημέρι βρίσκονται σε ισχύ δύο κίτρινες προειδοποιήσεις τόσο για δυνατούς ανέμους όσο και για έντονες καταιγίδες.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Αστυνομίας όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος έχουν κλείσει. Πρόκειται για τους:

• Προδρόμου – Τροόδους 

• Πλατρών – Τροόδους
• Καρβουνά – Τροόδους

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται σε όσους διακινούνται στο οδικό δίκτυο και ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές, αφού λόγω των χειμερινών καιρικών συνθηκών που επικρατούν παρατηρούνται διάφορα προβλήματα στους δρόμους, αρκετοί από τους οποίους παραμένουν κλειστοί.

Στην επαρχία Λευκωσίας κλειστοί είναι οι ακόλουθοι δρόμοι λόγω υπερχείλισης ποταμών:

• Οδός Αλεξανδρουπόλεως, παρά το χώρο στάθμευσης οχημάτων του Δημαρχείου Στροβόλου
• Οδός Ερυθρού Σταυρού, πίσω από το Προεδρικό Μέγαρο
• Οδός Φοινόπουλου στη Δευτερά
• Οδός Λευκωσίας στην Ποταμιά
• Οδός Λεόντιου Μαχαιρά στο Δάλι, παρά το κοιμητήριο Δαλίου
• Οδός Αγίου Ευτυχίου στο Πέρα Χωρίο Νήσου, παρά το Σταθμό Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
• Οδός Γρηγόρη Αυξεντίου στο Πέρα Χωρίο Νήσου
• Οδός Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Δάλι, παρά το γήπεδο Χαλκάνωρα
• Δρόμος Κοτσιάτη – Αγίας Βαρβάρας
Ανοιχτός μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες
είναι ο δρόμος Λαγουδερών – Χανδριών

Στην επαρχία Πάφου είναι κλειστοί οι πιο κάτω δρόμοι:

• Δρόμος Αγίου Νικολάου – Μιλικουρίου, λόγω κατολισθήσεων
• Δρόμος Αγίου Νικολάου – Πέρα Βάσας, λόγω συσσώρευσης νερού
• Δρόμος Κελοκεδάρων – Νατάς – Αμαργέτης, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ζυριπιλλή
• Δρόμος Σαλαμιού – Γαλαταριάς, λόγω υπερχείλισης του μοταμού Ξερού
• Δρόμος Αρχιμανδρίτας – Μαμωνιών, παρά το γεφύρι του μοταμού Διαρρίζου, λόγω υπερχείλισης του ποταμού
• Αγροτικός δρόμος Φασούλας, στην κτηνοτροφική περιοχή Φασούλας, λόγω υπερχείλισης ποταμού

Στο δρόμο Αρμίνου – Φιλούσας παρατηρούνται κατολισθήσεις βράχων και όγκων χώματος, ενώ στον κύριο δρόμο Γιόλου – Πόλης Χρυσοχούς, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος για περίπου δέκα μέτρα προς την κατεύθυνση της Πόλης Χρυσοχούς, η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας είναι κλειστή.

Στην περιοχή Μόρφου παρατηρούνται κατολισθήσεις βράχων στους δρόμους Ορκόντας – Κάμπου, Κάτω Πύργου – Κάμπου και Σταυρού της Ψώκας – Κάμπου, ενώ κλειστοί είναι οι ακόλουθοι δρόμοι:

• Οδός Καλλιθέας – Γεφύρι παρά το δημοτικό σχολείο Περιστερώνας
• Παλαιός δρόμος Κάτω Μονής – Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου
• Γεφύρι Κοράκου – Φλάσου
• Δρόμος από Μιλικούρι προς Άγιο Νικόλαο, περιοχή Πλατύ
• Οδός Μάριου Ιωάννου, στην Κακοπετριά

Οι δρόμοι Προδρόμου – Λεμύθου και Κακοπετριάς – Pinewood είναι ανοικτοί για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στην επαρχία Λεμεσού παρατηρούνται κατολισθήσεις σε διάφορους δρόμους στα ορεινά και συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς οχημάτων. Οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι όλοι κλειστοί λόγω χιονόπτωσης.

Στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου, καθώς και στους αυτοκινητοδρόμους δεν παρατηρείται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα, ωστόσο λόγω βροχόπτωσης ενδεχομένως σε σημεία των δρόμων να υπάρχει μερική συσσώρευση νερού το οδόστρωμα.

Προτρέπονται οι οδηγοί οχημάτων που διακινούνται στις αναφερόμενες περιοχές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή, ασφαλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να παρέχουν προτεραιότητα σε άλλα διερχόμενα οχήματα όπου χρειαστεί.

Επισημαίνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο στα ορεινά είναι μεταβαλλόμενη λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν και προτρέπεται το κοινό να ενημερώνεται για την κατάσταση του οδικού δικτύου μέσω της εφαρμογής - application "Αστυνομία Κύπρου" ή μέσω της ιστοσελίδας της Αστυνομίας www.cypruspolicenews.com, στην κατηγορία "Οδικό Δίκτυο".

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Βαροµετρικό χαµηλό, µε κέντρο κοντά στη Ρόδο, κινείται αργά ανατολικά και θα επηρεάζει την περιοχή µέχρι και την Τετάρτη, οπότε και σταδιακά υποχωρεί.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε βροχές, στις περισσότερες περιοχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους κατά διαστήµατα θα χιονίζει. Τοπικά τα φαινόµενα θα είναι έντονα ή και παρατεταµένα, ενώ σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και στα παράλια ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ και παροδικά µέχρι σφοδροί, 7 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυµατώδης και στα νότια και τα δυτικά πολύ κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Tοπικά στα ορεινά θα υπάρχει παγετός, τουλάχιστον µέχρι το µεσηµέρι.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ αργά τη νύκτα τα φαινόµενα θα καταστούν µεµονωµένα. Τοπικά στα ορεινά κατά διαστήµατα θα χιονίζει. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά στα παράλια ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ και αργότερα µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυµατώδης και στα νότια και τα δυτικά µέχρι πολύ κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στον πλην 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια τοπικά στα ορεινά. Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος, µε µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα και παροδική χιονόπτωση, τοπικά στα ορεινά. Τη νύκτα αναµένονται περισσότερα φαινόµενα βροχών ή και µεµονωµένων καταιγίδων. Την Παρασκευή, νωρίς το πρωί πιθανό να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές, αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, µε τοπικά αυξηµένες νεφώσεις κατά διαστήµατα.

Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, την Τετάρτη και την Πέµπτη, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Παρασκευή θα σηµειώσει µικρή πτώση, για να κυµανθεί λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 64 εκατοστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X