ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τον Θανάση

Φωνάζουν για τον Θανάση - «Θέλουν να τα κουκουλώσουν πάλι»

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Παγκύπρια διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας, σχετικά με την υπόθεση του Θανάση Νικολάου διοργανώνει η Παγκύπρια Επιτροπή Μητέρων - Συγγενών Εθνοφρουρών, το Σάββατο 25 Μαΐου στις 11:00 το πρωί.

Στον απόηχο των δηλώσεων του Γενικού Εισαγγελέα, κ. Γιώργου Σαββίδη, πως από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας δεν έγινε κάτι το οποίο δεν ήταν σωστό στην υπόθεση Θανάση, η μάνα του αδικοχαμένου εθνοφρουρού, κ. Ανδριάνα Νικολάου μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του ΣΙΓΜΑ, εξέφρασε για ακόμη μία φορά τον εξευτελισμό που βίωσε η οικογένεια από την εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας στις θανατικές ανακρίσεις. Συγκεκριμένα, η κ. Νικολάου ανέφερε χαρακτηριστικά, «αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο δικαστήριο. Φαίνεται από το μαρτύριο που είχαμε περάσει και τον εξευτελισμό που δεχθήκαμε από την εκπρόσωπο του. Τώρα μας λέει ότι η Νομική Υπηρεσία δεν έχει κάνει κάτι που να μην ήταν σωστό. Αυτή η ανάρμοστη και απάνθρωπη συμπεριφορά της εκπροσώπου του ήταν σωστή;».

Συνεχίζοντας, η κ. Νικολάου στάθηκε στη συμπεριφορά των εκπροσώπων της Νομικής Υπηρεσίας και είπε συγκεκριμένα «ότι κάποιοι που είναι στις θέσεις αυτές, δεν έπρεπε να ήταν, δεν μπορούν να μας υπόσχονται δημοσίως ότι θα μας βοηθήσουν να φανεί αλήθεια και να μας αντιμετωπίζουν οι εκπρόσωποι τους με αυτή τη συμπεριφορά; Να απαιτούν να μείνει το πόρισμα ανοιχτό χωρίς την αιτία θανάτου;. Δηλαδή ήθελαν να εκμηδενίσουν όλα αυτά τα 19 χρόνια. Τα ξέχασαν όλα;». Μάλιστα, η μητέρα του Θανάση προέτρεψε τον κ. Σαββίδη να κοιτάξει λίγο τους φακέλους της υπόθεσης. «Η αλήθεια φάνηκε και αυτοί θέλουν να την κουκουλώσουν πάλι», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Νικολάου σχολιάζοντας την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την ανάθεση των δύο ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, τους όρους εντολής που έλαβαν από την Προεδρία, αλλά και το χρονικό περιθώριο των τριών μηνών που τους δόθηκε, η ίδια ανέφερε, «δεν μίλησα μαζί τους, ούτε τους γνωρίζω. Δεν ξέρω αν θα έχουμε επαφές. Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, όλες οι έρευνες θα έπρεπε να γίνονταν στην παρουσία μας».

Πληροφορίες για τη διαμαρτυρία

Η διαμαρτυρία θα γίνει αύριο, Σάββατο (24/05) στις 11 π.μ. έξω από τη Νομική Υπηρεσία και διοργανώνεται από την Παγκύπρια Επιτροπή Μητέρων - Συγγενών Εθνοφρουρών με τίτλο «Αλήθεια - Δικαιοσύνη- Κάθαρση». Η μητέρα του Θανάση καλεί όλους να στηρίξουν τον αγώνα. «Μας αφορά όλους. Απαιτούμε ριζική κάθαρση και επαναφορά του κράτους δικαίου. Δεν δεχόμαστε τη συγκάλυψη και την απάτη. Διεκδικούμε και απαιτούμε διαφάνεια. Όλη η Κύπρος απαιτεί τους δολοφόνους του Θανάση στο σκαμνί».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση