ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διαμαρτύρονται οι τ/κ που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές

Ποια τα αιτήματα τους

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι Τουρκοκύπριοι που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές αντιδρώντας με αυτό των τρόπο στα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στα οδοφράγματα.

Όπως μεταδίδουν τα τ/κ μέσα ενημέρωσης, οι τ/κ εργαζόμενοι προχώρησαν σε νέα κινητοποίηση και συγκεντρώθηκαν μαζί με τις οικογένειες τους το βράδι της Δευτέρας στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου με το αιτιολογικό ότι δεν επιθυμούν να οδηγηθούν σε καραντίνα.

Στην κινητοποίηση ξεχώρισαν πανό και συνθήματα όπως «Να είσαι δίκαιη Ανώτατη Επιτροπή, δεν είμαστε πρόσφυγες», «Άνοιξε τις πόρτες», «Ο τόπος του εργάτη δεν είναι καραντίνα ξενοδοχείο, αλλά το σπίτι του». «Εάν δεν ληφθεί καμία απόφαση σήμερα το απόγευμα (χθες), είμαστε στην ενδιάμεση ζώνη μέχρι το πρωί».

Στην κινητοποίηση έλαβαν μέρος περίπου 100 εργαζόμενοι που παρέμειναν στην Πράσινη Γραμμή για αρκετές ώρες.

Εξαιτίας της κινητοποίησης η «αστυνομία» έλαβε μέτρα στην περιοχή του οδοφράγματος. Η Γιενί Ντουζέν αναφέρει ότι κατά διαστήματα παρατηρήθηκε ένταση στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου. Επίσης, εμποδίστηκε η μετάβαση τ/κ ακτιβιστών στο οδόφραγμα, οι οποίοι ήθελαν να εκφράσουν συμπαράσταση με τους εργαζόμενους.

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας των τ/κ εργαζόμενων έλαβε χώρα τις προηγούμενες ώρες και στο οδόφραγμα του Αγίου Νικολάου. Οι τ/κ εργαζόμενοι που εργάζονται ελεύθερες περιοχές ζητούν από την τ/κ ηγεσία να αποσύρει το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας κατά της επιστροφής τους στα κατεχόμενα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση