ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διασώθηκε 14χρονη Κύπρια στην Τουρκία (Βίντεο)

Η έκκληση της μητέρας της

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένα κοριτσάκι 14 ετών από την Κύπρο ανασύρθηκε ζωντανό στην Αντιόχεια, μέσα απ’ τα συντρίμμια του φονικού σεισμού στην Τουρκία. Το κοριτσάκι έχασε συγγενικά του πρόσωπα και συγκεκριμένα τη θεία και τη γιαγιά του, ενώ η μητέρα του παιδιού κάνει έκκληση στις αρμόδιες υπηρεσίες για να μεταβεί στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπ. Εξωτερικών, Δημήτρη Δημητρίου, η 14χρονη είναι καλά στην υγεία της. Το κοριτσάκι είναι πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι γονείς της διαμένουν στις ελεύθερες περιοχές.

«Θέλω να πάω να φέρω το παιδί μου», λέει η μητέρα της 14χρονης

Στην εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» και στον Νικήτα Κυριάκου φιλοξενήθηκε η μητέρα της 14χρονης, Ισαβέλλα Κέντο.

Η κα Κέντο είπε πως ενημερώθηκε από τον 17χρονο ξάδερφο της κόρης της, ότι κατάφεραν να την σώσουν μέσα από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας, ενώ ο ίδιος την ενημέρωσε πως τώρα το παιδί βρίσκεται ασφαλή σε ένα σχολείο της περιοχής.

Η μητέρα της 14χρονης σημειώνει πως δεν είχε κάποια επικοινωνία με το παιδί της μέχρι στιγμής λόγω δικτύου και θέλησή της είναι να πάει εκείνη να φέρει το παιδί της.

Πιο αναλυτικά, αναφέρει: «Δεν είχαμε κάποια επικοινωνία με το παιδί, το παιδί βρίσκεται τώρα σε ένα σχολείο μαζί με άλλους διασωθέντες. Θέλω να πάω εγώ να φέρω το παιδί μου, θέλω να πάρω ένα ταξιδιωτικό έγγραφο, αλλά δεν μου το δίνουν».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση