ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δήμος Αμμοχώστου: «Δεν θα παραδοθούμε - Κρατάτε γερά Αμμοχωστιανοί»

Ανακοίνωσή του για την επέτειο της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής

ΚΥΠΕ

"Δεν θα παραδοθούμε" διαμηνύει ο Δήμος Αμμοχώστου, σε ανακοίνωσή του για την επέτειο της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Σημειώνει πως με θράσος απερίγραπτο, οι αυτουργοί του εγκλήματος "επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος και επιδεικνύουν χωρίς αιδώ, αλλά και με κομπασμό, τα ερείπια που κάποτε έκρυβαν για να μην τα δουν οι ξένοι και τους κακολογήσουν".

"Σε μας ο πόνος αβάσταχτος, η θλίψη χαράζει ακόμη πιο βαθιά την ψυχή, ο θυμός ανείπωτος. Το γινάτι όμως πιο έντονο, η επιθυμία πιο ζωντανή, το πάθος πιο δυνατό. Δεν θα παραδοθούμε", προσθέτει ο Δήμος.

Να ξέρουν, συνεχίζει, "πως οι ενορίες μας δεν χαρίζονται και ας τους άλλαξαν το όνομα: ο Άγιος Λουκάς, ο Άγιος Μέμνων, ο Άγιος Νικόλαος, η Ακρόπολις, η Παλαιά Αμμόχωστος, η Σαλαμίς, ο Σταυρός, η Χρυσή Ακτή, η Χρυσοσπηλιώτισσα. Είναι δικές μας".

"Να ξέρουν πως η πόλη μας είναι για τους κατοίκους της, όχι για επενδυτές που θα την ισοπεδώσουν για να φτιάξουν άλλα, όχι για κουβαλητούς, η πόλη μας είναι όπως την αφήσαμε στον διωγμό", προσθέτει.

"Να ξέρουν ακόμη πως η Κύπρος μας είναι για τους Κυπρίους και μόνο και πως η εδώ πειρατεία τους θα έλθει η ώρα που θα τελειώσει", αναφέρει.

Απευθυνόμενος στους δημότες του σημειώνει: "Κρατάτε γερά Αμμοχωστιανοί, τα δύσκολα που περνάμε δεν θα μας σκοτώσουν, θα μας ενώσουν, θα μας δυναμώσουν για να αγωνιστούμε όσο πρέπει ακόμη για να δούμε την πόλη μας ελεύθερη και την πατρίδα μας απαλλαγμένη από στρατούς κατοχής και επανενωμένη".

"Κρατάτε γερά Αμμοχωστιανοί, θα το διαβούμε και αυτό, το οφείλουμε σε όσους έφυγαν αλλά και σε αυτούς που θα έλθουν. Κρατάτε γερά Αμμοχωστιανοί, θα αντέξουμε γιατί το κουβαλούμε μέσα στο αίμα μας, αιώνες τώρα, από την τέφρα να αναγεννιόμαστε", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση