ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δήμος Λεμεσού: Απαντά στις καταγγελίες για άθλιες συνθήκες φύλαξης αγριόγατας

«Η ιδιοκτήτριά έχει καθημερινή επαφή με το εν λόγω ζώο σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του ΖΚΛ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στις αναφορές που υπάρχουν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για άθλιες συνθήκες φύλαξης της αγριόγατας Σερβάλ στον ζωολογικό κήπο, εξέδωσε ο Δήμος Λεμεσού.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Αναφορικά με σημερινές αναρτήσεις στα ΜΚΔ σε σχέση με το αιλουροειδές που φιλοξενείται στο ΖΚΛ, ο ΔήμοςΛεμεσού ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Το αιλουροειδές είδους Σερβάλ από τα μέσα Μαίου φιλοξενείται στον ΖΚΛ, ο οποίος με παράκληση των αρχών παρέχει προσωρινά τις υπηρεσίες του για την φύλαξη του ζώου αυτού μέχρι να παρθεί απόφαση για το που θα μεταφερθεί.

Η παράδοση του συγκεκριμένου ζώου στον ΖΚΛ έγινε εθελοντικά από την ιδιοκτήτρια μετά από προτροπή των αρχών και δεν θεωρείται κατάσχεση. Η ιδιοκτήτριά έχει καθημερινή επαφή με το εν λόγω ζώο σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του ΖΚΛ.

Χθες μετά από ανησυχία που είχε για το ζώο ζήτησε να το δει κτηνίατρος, όπως και έγινε. Αφού το εξέτασε, ένα από τα πράγματα που σύστησε προληπτικά ήταν η υποδόρια χορήγηση φυσιολογικού ορού. Δεν έγινε καμία αναφορά από τον κτηνίατρο για θερμοπληξία ή κάτι άλλο που να απειλεί την ζωή του ζώου.

Ευχαριστούμε όλους όσους δείξανε την ευαισθησία τους για το εν λόγω ζώο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση