ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διοικητική έρευνα για τους δύο Αστυνομικούς που αρνήθηκαν να υποβληθούν σε rapid test

Την υπόθεση θα ερευνήσει ο Βοηθός Αρχηγός Εκπαίδευσης

Του Ανδρέα Πογιατζή

Διοικητική έρευνα διατάχθηκε από τον Αρχηγό της Αστυνομία Στυλιανό Παπαθεοδώρου, αναφορικά με την υπόθεση των δύο Αστυνομικών, οι οποίοι αρνήθηκαν αρχικά να υποβληθούν σε έλεγχο rapid test στο αεροδρόμιο Λάρνακας με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να παρέμβει η πολιτική αεροπορία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, την υπόθεση θα ερευνήσει ο Βοηθός Αρχηγός Εκπαίδευσης, για να διαφανεί το κατά πόσο προκύπτουν ποινικά αδικήματα σε βάρος των Αστυνομικών για το περιστατικό.

Υπενθυμίζουμε ότι, το περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη (18/08), όταν η πτήση που τους μετέφερε τους δύο Αστυνομικούς στην Κύπρο από την Πρέβεζα, επιλέχθηκε τυχαία για να ελεγχθούν όλοι οι επιβάτες με rapid test.

Αρκετοί επιβάτες διαφώνησαν έντονα με αυτή την απόφαση, ανάμεσα τους και οι δύο Αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας. Μάλιστα, οι Αστυνομικοί αντέδρασαν και στις υποδείξεις των εργαζομένων του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα η κατάσταση να εκτραχυνθεί και να χρειαστεί η παρέμβαση της πολιτικής αεροπορίας.

Τα μέλη της πολιτικής αεροπορίας, εξήγησαν στους Αστυνομικούς, ότι σε περίπτωση που δεν θα υποβληθούν σε rapid test, θα τους υποβληθεί χρηματικό πρόστιμο. Σε διαφορετική περίπτωση είναι αναγκασμένοι να μείνουν στο αεροδρόμιο και να υποβληθούν σε τεστ αντισωμάτων, κάτι το οποίο επέλεξαν να κάνουν οι διαμαρτυρόμενοι.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ανδρέα Πογιατζή

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση