ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διορία ένα μήνα στον ΥΠΕΣ για κατεδάφιση του κτήματος Μακένζι

Και να επιστραφεί το ακίνητο στον ιδιοκτήτη.

Newsroom K

Ένα μήνα διορία έδωσε το πρωί της Παρασκευής το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στον Υπουργό Εσωτερικών για να κατεδαφιστεί η αίθουσα δεξιώσεων «κτήμα Μακένζι».

Ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου ως κηδεμόνας τ/κ περιουσιών και εξήγησε ότι στις 17/1/19 έγινε η ανάκτηση του Κτήματος αλλά αυτό δεν θεωρήθηκε ως πλήρης συμμόρφωση. Ο ίδιος παρουσίασε την άδεια κατεδάφισης που εξέδωσε χθες ο Δήμος Λάρνακας. Ο κ. Πετρίδης αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες του Υπουργείου του προκείμενου να υπάρξει πλήρης συμμόρφωση..

Το δικαστήριο έδωσε προθεσμία ενός μηνός στον Υπουργό για να κατεδαφιστούν οι εγκαταστάσεις και να επιστραφεί το ακίνητο στον ιδιοκτήτη.

ΥΠΕΣ: Σεβαστές οι αποφάσεις των Δικαστηρίων

Η Κύπρος είναι ένα κράτος δικαίου και το πιο σημαντικό είναι να γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις των Δικαστηρίων, δήλωσε στη συνέχεια ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ο κ. Πετρίδης είπε πως «αυτή είναι μια υπόθεση η οποία χρονολογείται, από πλευράς της κυβέρνησης έχει γίνει η κάθε δυνατή προσπάθεια για εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης η οποία να είναι κοινώς αποδεκτή» είπε και πρόσθεσε πως «αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό».

Πάντα, συνέχισε «όλες οι ενέργειες του Υπουργείου ήταν στα πλαίσια των αποφάσεων του Δικαστηρίου και του Νόμου. Αυτή τη στιγμή δεν έχει βρεθεί αυτή η λύση έχει γίνει η ανάκτηση του Κτήματος (Μακένζι) στις 17/1/2019 σύμφωνα πάντα με την απόφαση του Δικαστηρίου, αλλά η απόφαση αφορά και την παράδοση του Κτήματος ελεύθερου κατοχής».

Γι’αυτό, είπε ο Υπουργός «χρειάζονται κάποιες διεργασίες, κάποιες διαδικασίες όπως η εξασφάλιση άδειας κατεδάφισης την οποία έχουμε εξασφαλίσει και μια άλλη σειρά ενεργειών, σύμφωνα πάντα με τους Νόμους και τις διαδικασίες η οποία και έχει τροχιοδρομηθεί, ούτως ώστε να επέλθει και η πλήρης συμμόρφωση, σύμφωνα πάντα με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου που έχει κρίνει την ουσία».

Οσον αφορά γενικότερα τους κατόχους των τουρκοκυπριακών περιουσιών και «για να μην πανικοβάλουμε τον κόσμο» όπως είπε ο κ. Πετρίδης, ξεκαθάρισε ότι «δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο. Αυτή είναι μια Νομοθεσία του Κηδεμόνα (Τ/κ περιουσιών) που δοκιμάστηκε και άντεξε στο χρόνο. Επί της ουσίας το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι αυτή ειδικά η περιουσία δεν εμπίπτει στις πρόνοιες του Κηδεμόνα, δεν θεωρείται Τουρκοκυπριακή περιουσία με βάση τις πρόνοιες εκείνου του Νόμου και είναι κάτι πάρα πολύ διαφορετικό απ΄ όλες τις άλλες περιπτώσεις».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση