ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διορίστηκαν ποινικοί ανακριτές για κινητά τηλέφωνα και ναρκωτικά στις Φυλακές

Η ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Σε διορισμό ποινικών ανακριτών προς διερεύνηση του ενδεχόμενου διάπραξης ποινικών αδικημάτων εντός των Φυλακών, προχώρησε ο Αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Σάββας Αγγελίδης.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Νομική Υπηρεσία αναφέρει ότι ο κ. Αγγελίδης προχώρησε την Τετάρτη στον διορισμό του Μιχαλάκη Χριστοδούλου, πρώην Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου, του Νίκου Θεοδώρου, δικηγόρου και των Αγαμέμνονα Δημητρίου και Μιχάλη Θωμά, πρώην αξιωματικών της Αστυνομίας και Ποινικών Ανακριτών της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, ως Ποινικών Ανακριτών, με όρους εντολής να διεξαγάγουν ποινική ανάκριση, αναφορικά με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων υπό οποιουδήποτε προσώπου, σε σχέση με τη μεταφορά και χρήση κινητών τηλεφώνων εντός των Φυλακών και τη διάπραξη αδικημάτων μέσω αυτών, τη μεταφορά, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών και τη διάπραξη άλλων αδικημάτων εντός των Φυλακών.

Όπως σημειώνει η Νομική Υπηρεσία δόθηκαν οδηγίες όπως η ανάκριση ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν και σε κάθε περίπτωση εντός τριών μηνών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αγγελίδης προχώρησε στο διορισμό ασκώντας τις εξουσίες του δυνάμει του εδαφίου (2) του άρθρου 4 του Περί Ποινικής Δικονομίας Νόμου και στη βάση των όσων αναφέρονται σε πρόσφατη δικαστική απόφαση του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, ημερομηνίας 19 Ιουλίου 2022, σχετικά με χρήση κινητών τηλεφώνων από κατάδικο των Φυλακών, για τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων και συγκεκριμένα του ευρήματος του Δικαστηρίου περί επικοινωνίας καταδίκου με μάρτυρα μέσω κινητού τηλεφώνου και παροχής σε αυτόν οδηγιών για τη διάπραξη συγκεκριμένων αδικημάτων, πληροφοριών και/ή καταθέσεων που κατέχει η Αστυνομία αναφορικά με χρήση κινητών τηλεφώνων από υπόδικους και/ή κατάδικους για διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Επίσης, προχώρησε στο διορισμό στη βάση πρόσφατων δημοσιευμάτων αναφορικά με χρήση κινητών τηλεφώνων, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών και διάπραξη άλλων αδικημάτων εντός των Φυλακών και της επιστολής της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, με ημερομηνία 26 Ιουλίου 2022, προς τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, από την οποία διαπιστώνεται ότι δεν έχουν αρχίσει οποιεσδήποτε άλλες διαδικασίες διερεύνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση