ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διπλό φονικό: Απειλούσε τον Χατζηξενοφώντος να μην μιλήσει ο Τζιωνής

«Ότι έκανα σε εκείνο το σπίτι, θα το κάνω στο δικό σου» φέρεται να είπε ο Τζιωνής στον Χατζηξενοφώντος

Του Δημήτρη Λουκά

Συνεχίζεται η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης της στυγερής δολοφονίας με θύματα τους Γιώργο Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου. Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου οδηγήθηκαν εκ νέου οι Λοΐζος Τζιωνής, Λευτέρης Σολωμού και Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Με τον αστυφύλακα Ανδρέα Μιχαήλ, ως μάρτυρα κατηγορίας, συνεχίζεται η διαδικασία. Ο κ. Μιχαήλ αναφέρει ότι στις 24/4/18 ελήφθησαν οδηγίες για ενίσχυση της ανακριτικής ομάδας για την υπόθεση στην οδό Ζαλόγγου και μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας τον κατηγορούμενο, Μάριο Χατζηξενοφώντος, για να εξεταστεί από κυβερνητικούς ψυχιάτρους.

Αποκαλύψεις για τα ναρκωτικά και την προμήθεια

Ο μάρτυρας κατηγορίας παρέδωσε στο δικαστήριο την γραπτή κατάθεση του κατηγορούμενου, την οποία και ανέγνωσε.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, η οποία ανεγνώσθη στο δικαστήριο, ο Μάριος γνώρισε τον Λοΐζο, του έδωσε το τηλέφωνο του για να του προμηθεύσει ναρκωτικά, ενώ κάποιες φορές τον προμήθευε στο σπίτι του μια φορά την εβδομάδα. Την Σάρα, ανέφερε πως την γνώρισε μέσω του Λοΐζου, όπως και τον Λευτέρη.

Ο Μάριος στην κατάθεση του δήλωσε πως ο Λοΐζος και ο Λευτέρης είναι χρήστες ναρκωτικών.

Στις 18/4 ο Λοΐζος πήγε στο σπίτι του Μάριου, αναφέροντας στην μητέρα του Μάριου ότι ενδιαφέρεται για την μοτοσυκλέτα του.

Στην συνέχεια της ανάγνωσης της κατάθεσης, αναφέρθηκαν τα εξής: «πήγαμε στο σπίτι του Λοΐζου και μετά φύγαμε για περίπατο. Σταματήσαμε σε περίπτερο, σε κάποια φάση πήγαμε στα Λατσιά και ο Τζιωνής μου ζήτησε 50 ευρώ επειγόντως, σταματήσαμε σε ένα σημείο όπου ήρθε ένας τύπος και του έδωσε κάτι, όταν τον ρώτησα τι πήρε μου είπε ότι έπιασε κοκαϊνη. Όταν επιστρέψαμε στο σπίτι είδα, τον Λοΐζο και την Σάρα να κάνουν χρήση κοκαΐνης, ενώ ο Λοΐζος μου είπε να κάνω και εγώ, αλλά αρνήθηκα.

Μου έδειξε ένα μαχαίρι. Τον ρώτησα πού είναι ο αδερφός του για να μου δώσει τα λεφτά, αφού εκείνος δεν κρατούσε, για να μου απαντήσει ότι ερχόταν σε λίγο. Τον Λευτέρη τον είδα για πρώτη φορά στο σπίτι του Λοΐζου.

Ο Λοΐζος σε κάποια φάση μιλούσε με τον Λευτέρη και άκουσα να του λέει ''εγώ είμαι ο φύλακας άγγελος σου''.

Όταν ζήτησα τα λεφτά από τον Λευτέρη αυτός μου απάντησε «ποια λεφτά;», και του εξήγησα, με τον Λευτέρη να μου απαντά με την ερώτηση «μα τζαι εσένα χρωστά σου;».

Η πορεία προς την οικία της Ζαλόγγου

Συνεχίζοντας την ανάγνωση της κατάθεσης ο αστυφύλακας, αναφέρει: «σε κάποια φάση ο Λοΐζος κάτι έγραφε σε χαρτί αλλά δεν είδα τι. Ο Λοΐζος φόρεσε κάτι καλτσάκια που βάζουν οι αθλητές και τον ρώτησα για ποιον λόγο τα έβαλε, αλλά δεν μου απάντησε. Ο Λοΐζος σε κάποια με τράβηξε με βία και με έβαλε στο αυτοκίνητο και μου είπε θα ‘ρθεις μαζί μου, ενώ κρατούσε μαχαίρι. Ξεκίνησε το αυτοκίνητό του και ρώτησα πού πηγαίναμε αλλά αυτός μου απάντησε «θα δεις». Όταν οδηγούσε κρατούσε το μαχαίρι, μου έδωσε ρούχα και μου είπε να τα φορέσω».

«Όταν πήγαμε στον Στρόβολο μου είπε «φτάσαμε» και τον ρώτησα πού και μου είπε «μην μιλάς πολύ και «Ρωτάς πολλά».

Ο Λοΐζος μου είπε να τον ακολουθήσω και ανεβήκαμε στην ταράτσα της πολυκατοικίας, σε κάποια φάση μου έδειξε το σπίτι και τον ρώτησα εάν επρόκειτο για το σπίτι του φίλου του που του χρωστούσε, με τον κατηγορούμενο 1 να απαντά καταφατικά. Ο Μάριος είπε στον Τζιωνή ότι δεν ήθελε να τον ακολουθήσει στο σπίτι, αλλά εκείνος του είπε ότι θα πήγαινε θέλοντας και μη.

Ο Λοΐζος προχώρησε στην πρόσοψη του σπιτιού και μετά περιφέρθηκε δύο φορές περιμετρικά του σπιτιού.

«Τον ρώτησα αν θα μπει στο σπίτι χωρίς την θέληση του ενοίκου και αυτός μου είπε: «ρωτάς πολλά». Στην συνέχεια, ο Λοΐζος μπήκε στο σπίτι από το παράθυρο», βάσει της κατάθεσης.

Στη θέα του φονικού

Προκαλούν ανατριχίλα οι αποκαλύψεις από την κατάθεση του Μάριου Χατζηξενοφώντος, στην οποία αναφέρει τα παρακάτω, όπως αυτά αναγιγνώσκονται από τον μάρτυρα κατηγορίας: «Είδα την πόρτα της κουζίνας και ο Λοΐζος μου είπε: «έλα εδώ». Είδα το μαχαίρι ότι είχε αίματα σε διάφορα σημεία, ο Λοΐζος ήταν αναστατωμένος, είδα και έναν μικρό στο σπίτι, ο Λοΐζος μου είπε να μείνω εκεί και αυτός πήγε στον πάνω όροφο, ενώ εγώ έμεινα με τον νεαρό και του είπα να μην ανησυχεί.

Μετά, πήγαμε πάνω στον όροφο και αντίκρισα δυο γυμνά πόδια, δεν εισήλθα στο δωμάτιο γιατί πάγωσα με το αίμα και περίμενα τον Λοΐζο να τελειώσει αφού άνοιγε ερμάρια. Όταν βγήκαμε από το σπίτι είδα τον Λοΐζο να κρατά μόνο το μαχαίρι.

Ο Λοΐζος μου είπε ότι η γυναίκα φώναζε και του έλεγε «κανεί», συνεχίζει ο Μάριος, στην κατάθεσή του.

Οι απειλές μετά το φονικό

«Όταν φτάσαμε στο σπίτι του, ο Λοΐζος μου είπε «άτε, έφυγες. Μην μιλήσεις σε κανένα, διότι ό,τι έκαμα στο σπίτι, θα σου το κάμω στο σπίτι σου». Δεν ήθελα να κάνει κακό στην οικογένεια μου.

Πήρα τηλέφωνο τον Λοΐζο για να βρεθούμε, αλλά δεν ήρθε εκεί που είπαμε, πήρα τηλέφωνο και τον Λευτέρη και την Σάρα. Η Σάρα μου είπε να εξαφανιστώ όπως θα κάνουν και αυτοί», φέρεται να είπε στην κατάθεσή του ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, οι ανακριτές υπέβαλαν στον Μάριο ότι υπάρχει μαρτυρία ότι ο Τζιωνής του είχε πει για το χρηματοκιβώτιο εντός της οικίας της οδού Ζαλόγγου, που περιείχε το ποσό των 800 χιλιάδων ευρώ. Ο Μάριος απάντησε ότι επρόκειτο για ψευδομαρτυρία, καθώς ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτα σχετικό.

Σε ερώτηση που έκαναν στον Μάριο οι ανακριτές ότι υπάρχει μαρτυρία πως ο Λοΐζος έδινε οδηγίες για τον ρόλο που θα έχει ο καθένας, αυτός απάντησε ότι είναι μία ψευδής μαρτυρία αφού δεν γνώριζε για όλα αυτά.

Οι ανακριτές ρώτησαν τον Μάριο αν είπε στον Λοΐζο «άτε, πάμε στο σπίτι, αυτός απάντησε ότι πρόκειται επίσης για ψευδή, μαρτυρία καθώς δεν είχε ιδέα.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα κατηγορίας, στον Μάριο υπεβλήθη επίσης το ότι υπάρχει μαρτυρία που έφερε τους κατηγορούμενους να σχεδίαζαν την επιστροφή τους στον χώρο του εγκλήματος για να κλέψουν, ο κατηγορούμενος είπε ότι πρόκειται για ψευδή μαρτυρία, εξηγώντας ότι «αφού είχα δει τα γυμνά πόδια και το μαχαίρι που είχε αίματα, κατάλαβα οτι ο Λοΐζος κάποιον είχε μαχαιρώσει».

Ο αστυφύλακας Μιχαήλ αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος, στην κατάθεσή του είπε πως προτού συλληφθεί, δεν είχε συναντηθεί ξανά με τους άλλους τρεις, ούτε είχε αναφέρει οτιδήποτε σε σχέση με το έγκλημα, καθώς δεν ήθελε να μπλέξει. Ερωτηθείς ο κατηγορούμενος γιατί δεν κατήγγειλε στην Αστυνομία το συμβάν, ώστε να μην έχει και ο ίδιος μπλεξίματα, απάντησε ότι φοβόταν μήπως ο Τζιωνής έκανε τις απειλές κατά της οικογένειάς του πράξη.

Επίσης, είπε ότι δεν γνώριζε για όλα αυτά, καθώς ο πρώτος κατηγορούμενος τον μετέφερε στο σπίτι της οδού Ζαλόγγου κάτω από απειλές. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Δημήτρη Λουκά

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Το πρωτόκολλο της ΚΟΠ πλέον αμφισβητείται έντονα, όπως και η δυνατότητα τήρησής του από τις ομάδες (Φωτογραφία: ΚΥΠΕ).

Ο κορωνοϊός προ κενής εστίας

Το ποδόσφαιρο απεδείχθη η κερκόπορτα του κορωνοϊού στην Κύπρο, με τις αρμόδιες αρχές να τρέχουν πίσω από τα γεγονότα
Του Γιάννου Λύτρα
 |  ΥΓΕΙΑ