ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διπλό φονικό: Η μαρτυρία για τις σημειώσεις Τζιωνή και Σιάμς

Έφερε ένσταση για τον τρόπο παραλαβής του βιβλιαρίου που εντοπίστηκε στο όχημα

Του Δημήτρη Λουκά

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του διπλού φονικού με το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας να ανακοινώνει την απόφαση του για την ένσταση που ήγειρε ο δικηγόρος του Λοΐζου Τζιωνή στην κατάθεση των χειρόγραφων σημειώσεων του πελάτη του ως τεκμήριο στο δικαστήριο.

Παραδεκτή η κατάθεση της Ελένης Χατζηγεωργίου

Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, Πωλίνα Ευθυβούλου, η κατάθεση της Ελένης Χατζηγεωργίου είναι παραδεκτή, μετά και από συνεννόηση με τον δικηγόρο του Λοΐζου Τζιωνή, Ανδρέα Αναστασίου. Θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο κείμενο στην επόμενη δικάσιμο, ενώ θα καταθέσει εκ νέου ο λοχίας, Σάββας Σιαμούτης.

Επόμενες δικάσιμοι προγραμματίστηκαν για τις 23 και 30 Ιανουαρίου, στις 09:00.

Απορρίπτεται το αίτημα του δικηγόρου του Τζιωνή

Δεν χρειάζονταν νέο ένταλμα έρευνας, ηταν νόμιμη η κατοχή του οχήματος από την Αστυνομία. Το βιβλιάριο γίνεται τεκμήριο, ανέφερε ο Δικαστής, ο οποίος απέρριψε το αίτημα του δικηγόρου του Λοΐζου Τζιωνή, Ανδρέα Αναστασίου.

Στην συνέχεια, ο μάρτυρας, λοχίας, Γεώργιος Χρυσάνθου, παρέδωσε το βιβλιάριο στο δικαστήριο, λέγοντας ότι το έχει παραλάβει και ότι περιέχει 94 σελίδες. Ο μάρτυρας αναφέρει, επίσης, ότι παρέλαβε 19 κομμάτια χαρτιού με δείγματα γραφής της Σάρας Σιάμς και 25 κομμάτια χαρτιού με δείγματα γραφής του Λοΐζου Τζιωνή.

Ενώπιον του δικαστηρίου παρουσιάστηκαν αντίγραφα των σημειώσεων της Σάρας Σιάμς.

Στη σημερινή διαδικασία η Κατηγορούσα αρχή αναμένεται να παρουσιάσει νέους μάρτυρες.

Ο δικηγόρος του Τζιωνή κατά την προηγούμενη δικάσιμο ανέφερε ότι η Αστυνομία θα έπρεπε εξασφαλίσει νέο ένταλμα έρευνας για το αυτοκίνητο εντός του οποίου εντοπίστηκε το βιβλιάριο σημειώσεων. Ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώτου κατηγορούμενου μεταξύ άλλων είπε: «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, έπρεπε να βγει νέο ένταλμα έρευνας. Παράνομα ο αστυνομικός μπήκε στο αυτοκίνητο για να βγάλει το βιβλιάριο. Δεν μπορεί αυτό το λάθος της κατηγορούσας αρχής να δικαιολογηθεί. Το άρθρο 28 καθορίζει πότε τελειώνει ένα ένταλμα έρευνας», προσθέτοντας ότι «Δεν μπορεί αυτό το λάθος της κατηγορούσας αρχής να δικαιολογηθεί».

Η Κατηγορούσα Αρχή από πλευράς της απάντησε στον κύριο Αναστασίου λέγοντας ότι «νομικά οι αστυνομικοί ήταν καλυμμένοι να ερευνήσουν το όχημα με βάση το άρθρο 25. Θεωρώ ότι η αστυνομία κινήθηκε εκ του ασφαλούς γιατί είναι μια σοβαρή υπόθεση. Η θέση μας είναι ότι δεν χρειαζόταν νέο ένταλμα έρευνας».

Εκτός από τον Τζιωνή, κατηγορούμενοι στην υπόθεση, είναι ο ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού, η Σάρα Σιάμς και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν δηλώσει μη παραδοχή και στις επτά συνολικά κατηγορίες, που αντιμετωπίζουν και που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Δημήτρη Λουκά

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι πολλοί μετασεισμοί του προϋπολογισμού

«Κάποιοι σωστοί και ηθικοί άνθρωποι με ηγετικά προσόντα χρειάζονται σε αυτόν το τόπο να δημιουργήσουν ...»
Leon  |  10:48

Μ. Σαρρής: Τα ποσά ήταν μεγάλα, οι δεκασμοί μεγάλοι

«Συμπέρασμα. ΟΛΟΙ οι πολιτικοί μας αποδείχτηκαν φαύλοι της αρπαχτής. Απλά πράγματα.»
ΑΚΑ  |  09:30

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:28

Συναινετική η υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2021

«Και ερωτώ το αποτυχημένο κόμμα ΔΗΚΟ και το ζημιογώνο ΑΚΕΛ τι θα γινόταν στην Κύπρο αν χθες δεν ψηφιζόταν ...»
ΑΚΑ  |  09:27

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα λίστα σημείων για rapid test

Νέα λίστα σημείων για rapid test

Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, ...
Newsroom K
 |  ΥΓΕΙΑ
Ταρακουνήθηκε η Κύπρος

Ταρακουνήθηκε η Κύπρος

Tο Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης αναφέρει ότι καταγράφηκε ισχυρός σεισμός μεγέθους M=5.0 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ
Newsroom K
 |  ΚΥΠΡΟΣ