ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:18
 

Διπλό φονικό: Η αδιαθεσία του Τζιωνή έφερε διακοπή

Ο λόγος που δεν κατέθεσε σήμερα η Σάρα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με την κατάθεση δύο νέων μαρτύρων κατηγορίας συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της στυγερής δολοφονίας του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου, η οποία διαπράχθηκε στις 18 Απριλίου 2018 εντός της οικίας τους στον Στρόβολο. Η διαδικασία διακόπηκε λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας του κατηγορούμενου Λοΐζου Τζιωνή.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, κατέθεσε η Προϊστάμενη του Εργαστηρίου Δικανικής Χημείας και Τοξικολογίας του Γενικού Χημείου του Κράτους Μαρία Αυεξεντίου και η Υπαστυνόμος του ΤΑΕ Λευκωσίας Σταυριανή Αντρέου.

Πρώτη κατέθεσε η Προϊστάμενη του Εργαστηρίου Δικανικής Χημείας και Τοξικολογίας του Γενικού Χημείου του Κράτους Μαρία Αυεξεντίου η οποία παρουσίασε τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν από το Κρατικό Χημείο επί συγκεκριμένων τεκμηρίων της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, στο Κρατικό Χημείο είχαν σταλεί για εξετάσεις δυο κάλτσες, δύο καλτσάκια συγκράτησης αστραγάλου, μια πετσέτα, ένα ανδρικό εσώρουχο, ένα φούτερ και ένα παντελόνι με σκοπό την ανίχνευση χλωρίνης, λιπαντικού ή άλλων διαλυτών. Στάληκε επίσης για εξετάσεις ένας καθρέφτης για την ανίχνευση τυχόν ναρκωτικών ουσιών. Η μάρτυρας είπε ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων ήταν αρνητικά λόγω του ότι η χλωρίνη εξατμίστηκε.

Επίσης, σύμφωνα με την μάρτυρα, αρνητικά ήταν και τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις που έγιναν στα βιολογικά δείγματα που λήφθηκαν από τα θύματα για ανίχνευση ναρκωτικών ουσίων και αλκοόλης.

Ακολούθησε η κατάθεση της Υπαστυνόμου του ΤΑΕ Λευκωσίας Σταυριανής Αντρέου η οποία έλαβε γραπτή κατάθεση από την πρώην συμβία του Λοΐζου Τζιωνή και πρώην συγκατηγορούμενη Σάρα Σιαμς, ενώ ήταν παρούσα κατά τη λήψη των δύο γραπτών καταθέσεων από τον ανήλικο υιό των θυμάτων.

Η κα. Αντρέου ανέφερε ότι τα ξημερώματα της διάπραξης της διπλής δολοφονίας λήφθηκε στην παρουσία της γραπτή κατάθεση από τον ανήλικο γιο των θυμάτων, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τη θεία του σε γειτονική κατοικία.

Ακολούθως, η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ζήτησε από την μάρτυρα να αναγνώσει την κατάθεση του ανήλικου με την υπεράσπιση του Λοΐζου Τζιωνή να φέρει ένσταση.

Το δικαστήριο αναγκάστηκε να ζητήσει την ολιγόλεπτη διακοπή της διαδικασίας προκειμένου να αποφασίσει εάν θα επέτρεπε την κατάθεση και ανάγνωση της κατάθεσης του ανήλικου.

Ωστόσο, μετά το διάλειμμα, ο δικηγόρος του Τζιωνή ζήτησε την αναβολή της διαδικασίας επικαλούμενος ξαφνική αδιαθεσία του πελάτη του και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο κατηγορούμενος «ψυχολογικά δεν είναι σε κατάσταση να συνεχίσει να παρακολουθεί τη διαδικασία».

Είπε επίσης ότι θα επιδιώξει να συναντήσει σήμερα τον κατηγορούμενο για να διαπιστώσει εάν αύριο θα μπορέσει να παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της υπεράσπισης για αναβολή της υπόθεσης, η οποία θα συνεχιστεί αύριο οπόταν και το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει και την απόφαση του επί της ένστασης της υπεράσπισης σε σχέση με την κατάθεση του ανήλικου υιού των θυμάτων.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο, έγινε επίσης γνωστό ότι ο λόγος που δεν κατέθεσε σήμερα η πρώην συμβία του Λοΐζου Τζιωνή και πρώην συγκατηγορούμενη Σάρα Σιαμς, ως είχε αρχικά προγραμματιστεί, οφείλεται στην απουσία του δικηγόρου του κατηγορούμενου Μάριου Χατζηξενοφώντος.

Η Εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ενημέρωσε το δικαστήριο ότι ο δικηγόρος του εν λόγω κατηγορούμενου , ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό λόγω κάποιου προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει , επιθυμεί να είναι παρών κατά την κατάθεση της Σιαμς γι΄αυτό και ζήτησε όπως η εν λόγω κατάθεση αναβληθεί για αργότερα.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Κατηγορούσα Αρχή η οποία θα καλέσει τη μάρτυρα να καταθέσει περί τα μέσα Ιουλίου.

Ως μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση θα κληθούν, επίσης, να καταθέσουν, μεταξύ άλλων, η εξ Ελλάδος ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιωτοπούλου, η Κύπρια Ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου, ο εκ των ανακριτών της υπόθεσης Γιώργος Θεμιστοκλέους και ο ψυχίατρος Λάμπρος Σαμαρτζής.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Λοΐζος Τζιωνής, ο ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Οι τρεις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν επτά συνολικά κατηγορίες, που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Φούλη, από πότε η λέξη "σύνεση" έγινε συνώνυμη με τη λέξη "τρόμος";»
Ai Em  |  10:08

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X