ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:59
 

Διπλό φονικό: Συγκλονιστική η κατάθεση του 15χρονου γιου

Ακουσε την μητέρα του να φωνάζει και να κλαίει και μετά ένας άντρας με μαχαίρι μπήκε στο δωμάτιό του και του είπε «σκότωσα τους γονείς σου».

Του Δημήτρη Λουκά

Συνέχεια δόθηκε σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου στη διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, σε σχέση με τη διπλή στυγερή δολοφονία του ζεύγους Χατζηγεωργίου και Σεργίου στην οικία τους, στην οδό Ζαλόγγου στον Στρόβολο. Συγκλονισμό προκάλεσε η κατάθεση του 15χρονου γιου του δολοφονηθέντος ζεύγους, την οποία ανέγνωσε μέλος της Αστυνομίας, που επίσης κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας.

Με το τέλος της διαδικασίας, ορίστηκε η νέα δικάσιμος για την ερχόμενη Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 09:00 το πρωί.

Οι πρώτες εικόνες που αντίκρισαν οι αστυνομικοί

Ως νέος μάρτυρας κατηγορίας, εμφανίστηκε σήμερα ο Αστυφύλακας Ανδρέας Παπασάββας, ο οποίος υπηρετεί στην Τροχαία Λευκωσίας και το βράδυ του φόνου κλήθηκε να μεταβεί στην περιοχή. Ο ίδιος, μαζί με συνάδελφό του, ήταν οι πρώτοι που έφτασαν στη σκηνή.

Ο μάρτυρας ανέγνωσε την κατάθεσή του όπου αναφέρονται τα εξής: «Στις 19/4 και η ώρα 1:45 π.μ., λήφθηκε πληροφορία ότι κάποιος μικρός μετέβη σε γειτονικό σπίτι και είπε ότι κάποιοι σκότωσαν τους γονείς του. Μεταβήκαμε στο σημείο και στο σπίτι των θυμάτων. Στον διάδρομο υπήρχαν αίματα, πήγαμε πάνω στον όροφο όπου είδα τα δύο θύματα. Στη συνέχεια, μπήκαμε στο δωμάτιο του ανήλικου όπου επίσης υπήρχαν αίματα και καλέσαμε ασθενοφόρο. Οι δύο νοσηλευτές, όταν ήρθαν και προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες στα δυο πρόσωπα, μας ανέφεραν ότι ήταν νεκροί. Όταν συνάντησα τον μικρό, ήταν χαμένος, αλλά μας είπε ότι κάποιοι μπήκαν στο σπίτι. Στον κάτω όροφο του σπιτιού ήταν αναμμένα τα φώτα, ενώ στην είσοδο της σκάλας υπήρχε ένα ρόπαλο, το οποίο δεν ακούμπησε κανένας».

Στη συνέχεια της ανάγνωσης της κατάθεσής του, αναφέρει για τη Ντίνα Σεργίου: «Όταν μπήκα στο δωμάτιο του ζεύγους, άκουσα κάποιο ήχο που υπόθεσα ότι προερχόταν από τη γυναίκα. Το ανέφερα στους νοσηλευτές όταν έφτασαν, ότι άκουγα κάτι σαν βρόγχο. Όταν εισήλθαμε εντός του σπιτιού, αφού καλέσαμε ασθενοφόρα, κοιτάζαμε τα παράθυρα του σπιτιού, αν υπήρχε κάποιο ίχνος παραβίασης, κάναμε έλεγχο του ισογείου και στο υπόγειο του σπιτιού».

Με το τέλος της κατάθεσής του, ο μάρτυρας αντεξετάστηκε από τους δικηγόρους των Λοΐζου Τζιωνή και Μάριου Χατζηξενοφώντος.

Ο 15χρονος άκουσε τα κλάματα της μητέρας του

Ως επόμενος μάρτυρας, κατέθεσε ο Αστυφύλακας, Αναστάσιος Χαλίλ. Όπως ανέφερε στην κατάθεσή του, την οποία ανέγνωσε ενώπιον του Κακουργιοδικείου, κατά την άφιξή του στο χώρο, στην οδό Ζαλόγγου, η σκηνή ήταν αποκομμένη από μέλη της αστυνομίας.

«Έλαβα γραπτή κατάθεση για ιατροδικαστική εξέταση στον ανήλικο, στην οποία ήμουν παρών. Όταν συνάντησα τον ανήλικο ήταν τρομαγμένος, αγχωμένος αλλά προσπαθούσε να μας περιγράψει τι έγινε. Είπε ότι άκουσε κλάματα της μητέρας του, αλλά δεν ήταν σίγουρος αν τα άκουγε στην πραγματικότητα ή στο όνειρο του. Από ότι μου είπε, δεν είδε τα χαρακτηριστικά του προσώπου του δράστη εξαιτίας του σκότους, αλλά μας είχε περιγράψει το μαχαίρι και μας είπε ότι φορούσε γάντια.
Ακολούθως, ανέφερε ότι τον άρπαξε, τον οδήγησε στην κουζίνα με την απειλή του μαχαιριού και του είπε να ανοίξει την πόρτα της κουζίνας, όπως και έπραξε, από την οποία εισήλθε άλλο πρόσωπο. Σύμφωνα με τον ανήλικο, ο δεύτερος δράστης φορούσε μαντήλι ενώ στη συνέχεια τον οδήγησε στο υπόγειο και τον κλείδωσε. Επίσης, ο μικρός μας είπε ότι με τα χέρια του έσπασε τα παραθυρόφυλλα και βγήκε, ανέβηκε πάνω στο δωμάτιο, όπου βρήκε αναίσθητους τους γονείς του. Στην συνέχεια, μετέβη στο σπίτι της γειτόνισσας».

Η συγκλονιστική κατάθεση του 15χρονου

Τεκμήριο έγινε στην κύρια εξέταση η κατάθεση του ανήλικου γιου του ζεύγους, που αναγνώστηκε στο Δικαστήριο από τον μάρτυρα Χαλίλ. «Σε κάποια φάση, άκουσα την μητέρα μου να φωνάζει και να κλαίει, δεν ξεχώριζα αν ήταν πραγματικό κλάμα ή αν έβλεπα εφιάλτη. Μετά ήρθε ένας άντρας στο δωμάτιο μου με μαύρα ρούχα, με έπιασε από το ένα χέρι και στο άλλο κρατούσε μαχαίρι. Μου είπε «σκότωσα τους γονείς σου» και με ρώτησε για λεφτά.

Ο άνδρας αυτός με οδήγησε στο υπόγειο και μου είπε «δεν θα σε πειράξω, έχω και εγώ έναν γιο». Μου ζήτησε να ανοίξω την πόρτα της κουζίνας, την άνοιξα και ήρθε ένας άλλος άνδρας με κουκούλα που είχε διάφορα χρώματα. Όταν ο άνδρας με το μαχαίρι με οδηγούσε στο υπόγειο, βγήκε η πιτζάμα μου.

Ήμουν σοκαρισμένος, αλλά έμεινα στο υπόγειο χωρίς να κάμω κάτι, αλλά μετά από πέντε λεπτά, φώναζα να έρθει κάποιος να μου ανοίξει, αλλά δεν ήρθε κανείς. Σε κάποια φάση, έσπασα τα φυλλαράκια της πόρτας και βγήκα. Πήγα πάνω στο δωμάτιο των γονιών μου και είδα ότι υπάρχουν αίματα. Πήγα στην κυρία Αθηνά, την γειτόνισσα, και της ανέφερα τι έγινε.

Κλειδιά έχουν οι γονείς μου και εγώ, δεν ξέρω από πού μπήκε ο άνδρας. Στο σπίτι μας έγιναν ακόμη δύο διαρρήξεις και μετά οι γονείς μου έβαλαν σύστημα συναγερμού. Στο σπίτι μας δεν είχαμε επικίνδυνα αντικείμενα. Οι γονείς μου, από ό,τι ξέρω, δεν είχαν διαφορές με κανένα».

Περαιτέρω καταθέσεις μελών της Αστυνομίας

Ο Γιώργος Απέητος, αστυφύλακας, που υπηρετεί στην Τροχαία Λευκωσίας, ανέγνωσε την κατάθεσή του, λέγοντας ότι ο ίδιος εισήλθε στο σπίτι από την κουζίνα, ενώ εντός είδε και το ρόπαλο. Στη συνέχεια ανέβηκε στον πάνω όροφο, μπήκε στο δωμάτιο του ζεύγους, όπου εντόπισε τα δύο άτομα αναίσθητα, χωρίς να δίνουν σημάδια ζωής. Επίσης, αναφέρθηκε και στην έλευση των νοσηλευτών του πληρώματος ασθενοφόρου που εξέτασαν τις δύο σορούς, οι οποίες κείτονταν μέσα στα αίματα.

Ακολούθησε η κατάθεση του αστυφύλακα Φίλιππου Κόκκινου, ο οποίος υπηρετεί στο ΤΑΕ Λευκωσίας. Αναφέρθηκε στις έρευνες της Αστυνομίας στην οικία και στο όχημα του πρώτου κατηγορούμενου, Λοΐζου Τζιωνή. Με το τέλος των καταθέσεων, οι μάρτυρες αντεξετάστηκαν από τους συνήγορους υπεράσπισης των τριών κατηγορουμένων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Δημήτρη Λουκά

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X